пʼятниця, 13 квітня 2007 12:39

Службовці Всесвітнього банку вимагають відставки свого президента

Асоціація службовців Усесвітнього банку заявила в четвер, що президент банку Пол Вулфовіц "зруйнував" довіру співробітників і повинен покинути свій пост. "Він повинен поступити благородно і піти у відставку", - мовиться в листі асоціації, що представляє інтереси 10 тисяч працівників.

Як повідомляє France Presse, в документі міститься заклик до ради директорів Усесвітнього банку почати пошук нового президента, який відновив би "доброчесність" організації і довіру кредиторів.

Проте, представники Білого Дому виразили повну довіру Вулфовіцу, передає Reuters. Нагадаємо, в 2005 році президент США Джордж Буш сам висунув кандидатуру Пола Вулфовіца, що посідав посаду заступника міністра оборони США, на пост глави Усесвітнього банку.

Раніше 12 квітня Вулфовіц визнав, що "зробив помилку", використавши своє службове положення для підвищення ставки службовцю банку Шахі Різі і її просування кар"єрними сходами, і заявив про готовність ухвалити будь-яке рішення правління Всесвітнього банку, що займається розглядом цього випадку.

Відомий своїми антикорупійними виступами Вулфовіц одноразово збільшив зарплату своїй лівійській подрузі на 61 тисячу доларів, що суперечить правилам банку, якими передбачається одноразове підвищення максимум на 30 тисяч.

Ще в 2006 році Шаха Різа перейшла з Усесвітнього банку в неурядову організацію "Фонд майбутнього", проте в квітні 2007 року правління банку вирішило провести розслідування інциденту, побачивши в цьому "можливе порушення правил кадрової політики" з боку глави організації, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Службовці Всесвітнього банку вимагають відставки свого президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути