середа, 12 листопада 2014 12:41

Слідчі СБУ на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі місцеву газету

Слідчі СБУ на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі місцеву газету
Фото: vk.com

У Закарпатській області СБУ оголосила підозру засновнику-головному редактору місцевої газети "Рабоче-крестьянская правда", на шпальтах якої містилися ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Зокрема, в одному з номерів цієї газети були оприлюднені пропагандистські матеріали із закликами протидіяти центральній владі України, підтримати сепаратистські настрої у східних регіонах", - повідомляють у відомстві.

Як зазначають експерти, у газеті надруковані матеріали, що створюють негативний образ України, принижують національну честь та гідність українців та окремих представників нацменшин, можуть сприяти розпалюванню національної ворожнечі та ненависті.

"Наклад газети вилучено як речовий доказ у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України", - звітують в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі СБУ на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі місцеву газету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути