четвер, 14 червня 2012 13:08

Скандальний зелений сквер біля метро Дарниця знову почали забудовувати

Скандальний зелений сквер біля метро Дарниця знову почали забудовувати
На території стоїть бурова установка. Вже вирито дві свердловини. Фото Олега Веремієнка

Жителі столичних вулиць Малишка та Дарницького бульвару б'ють на сполох. В парку, який знаходиться поруч із станцією метро Дарниця та магазином "Дитячий світ", почалась незаконна забудова. Там з'явився паркан та будівельники.

"Зранку йшов на пошту, дивлюсь - з'явився зелений паркан. Тиждень тому тут був, його не бачив, - каже місцевий житель Олег Веремієнко. - Ця ділянка зелена зона, тут нічого не можна будувати. Два роки тому вже були бої в місцевих жителів із забудовниками. Тоді їх викинули".

Чоловік обійшов з усіх боків паркан, шукав паспорт на будівництво. Це табличка, де зазначено хто і що тут буде зводити. Її не було. Тоді попросив у торговців неподалік, аби дали стільчик.

"Я на нього встав, зміг заглянути всередину. На території стоїть бурова установка. Вже вирито дві свердловини. Я питаю: "Панове, ви маєте ордер?". Відповіли, що начальника зараз немає на місці", - ділиться подробицями киянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В столиці Велику Окружну дорогу пускають через житловий масив. Мешканці шоковані

Далі Веремієнко дізнався, що з робітниками на місці знаходиться адвокат.

"Навіщо їм адвокат там? Це дуже дивно. Я просив, аби припинила забудову. Мене послали на три літери. Тоді викликав міліцію. Щойно написав заяву про злочин", - уточнює він.

На місці також знаходиться Інна Плотнікова з ініціативної групи по захисту парку Малишка. "Тут будується ТОВ "АЙДА", яке начебто в 2005-му році ще від Олександра Омельченка отримало 12 соток. Але зайнята територія набагато більша".

Вона каже, що всі місцеві жителі проти забудови. Люди, які живуть поруч воювали із забудовниками. Ламали паркани, не пускали сюди техніку.

"Потім все ніби було спокійно. Обіцяли, що нас залишать у спокої. 12 квітня тут пройшла толока. Висадили півсотні дерев. Горобину, над гілкою метро - сосни. Голова КМДА Попов приїжджав, деревце саджав. А зараз воно теж оточене парканом. Його встановили без кінцевих дозвільних документів", - уточнює Плотнікова.

Киянка каже, що голова Дніпровської районної адміністрації зараз звернувся до Олександра Попова.

"Просить порушити кримінальну справу щодо зайнятої ділянки землі. Справа вже була в Дніпровській районній прокуратурі. Ми сподівались, що розслідування буде продовжуватись. А прокуратура нічого не робить. Почнемо безстрокове пікетування, не пустимо сюди машини", - зазначила киянка.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний зелений сквер біля метро Дарниця знову почали забудовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути