Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 11:39

Скандальне зґвалтування кийком у відділку міліції: у справі з'явилися ще 6 постраждалих

Скандальне зґвалтування кийком у відділку міліції: у справі з'явилися ще 6 постраждалих
З усіма правоохоронці працювали за схожою методикою. Фото: atv.odessa.ua

У справі донецьких міліціонерів, яких обвинувачують у зґвалтуванні чоловіка гумовим кийком, збільшилася кількість постраждалих. Вчора у судовій залі нові жертви катів у погонах розповідали, як правоохоронці вибивали у них зізнання.

Як повідомляє ТСН, постраждалих уже шестеро. Вони потрапляли до Петровського райвідділу міліції в різний час і, зазвичай, за дрібні правопорушення. Але з усіма правоохоронці працювали за схожою методикою.

"Сутковой мене вдарив по голові, і потім почалися побиття мене по нирках. На наступний день у мене були гематоми в області нирок, протягом 20 днів я не міг лягти ні на правий, ні на лівий бік", - розповів про жахіття свого затримання постраждалий від дій правоохоронців Сергій Козак.

"Він дістав балончик, бризнув мені в обличчя, після цього я сів навпочіпки і потім пішов промивати обличчя водою", - говорить про звірства дільничого інший постраждалий Микола Наку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався суд над міліціонерами, які гвалтували затриманого кийком

Про ці інциденти у міліції так ніхто і не дізнався б, якби не гучна справа зі зґвалтуванням гумовим кийком, яке пережив Михайло Беліков. Вчора суд слухав його версію жахливих подій.

"Взяв презерватив і почав одягати на кийок. Один придавив мене до підлоги, два інших почали тримати ноги. Сутковой розстебнув штани і два рази ввів кийок", - розповів постраждалий.

Головного обвинуваченого у справі – дільничного інспектора - за знущання та перевищення службових повноважень обвинувачують загалом за 4-ма статтями кримінального кодексу. Але він, як і двоє його колег, що опинилися на лаві підсудних, відкидає всі звинувачення.

Адвокат потерпілого Белікова наполягає, що його підзахисному мають виплатити 2 мільйони гривень за моральну шкоду. Але за ці гроші ще доведеться поборотися.

"Відшкодування матеріальної та моральної шкоди з державної казначейської служби України, як зазначено у позові, вони є необґрунтованими та безпідставними", - вважає головний фахівець Державної казначейської служби в Донецькій області Віктор Пальчик.

Розгляд справи відклали до наступного засідання суду 9 листопада. На ньому планують опитати понад десяток свідків знущань із затриманих у міліції.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне зґвалтування кийком у відділку міліції: у справі з'явилися ще 6 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути