понеділок, 23 липня 2012 16:37

Сирійська влада попередила, що може застосувати хімічну зброю

Сирійська влада попередила, що може застосувати хімічну зброю
Джихад Макдісі заявив, що в даний час запаси хімічної зброї перебувають під надійною охороною. Фото: Лента.ру

Офіційний представник сирійського уряду Джихад Макдісі заявив, що його країна застосує хімічну зброю тільки в разі початку іноземної інтервенції.

При цьому він підкреслив, що нинішнє сирійський уряд за жодних умов не застосує бойові отруйні речовини проти власного населення.

Макдісі також заявив, що в даний час запаси хімічної зброї перебувають під надійною охороною сирійської армії, яка не допустить її потрапляння в руки терористів.

Раніше сирійський уряд ніколи не визнавав наявності у себе хімічної зброї, однак і не заперечував повідомлень про те, що вона все ж є.

В останні дні Ізраїль і США почали розробляти спеціальний план дій на випадок зміни нинішнього сирійського режиму. Вони, зокрема, розробляють комплекс заходів, спрямованих на нерозповсюдження хімічної зброї по регіону. Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак вже заявив, що його підлеглі зуміють впоратися з таким завданням, якщо вона буде поставлена.

Тижнем раніше повідомлялося, що сирійські військові почали вивозити хімічні боєприпаси зі складів. З якими цілями це робиться, досі не ясно.

 

Зараз ви читаєте новину «Сирійська влада попередила, що може застосувати хімічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути