субота, 21 липня 2012 02:53

Дружина Асада виїхала до Росії?

Дружина Асада виїхала до Росії?

"У кількох кварталах Дамаску йдуть бої. У середу диктатор Башар Асад втратив чотирьох найближчих довірених осіб. Можливо, були важко поранені або вбиті і інші великі діячі режиму. Не припиняються чутки, що на зустрічі був присутній і був важко поранений брат Асада Махер, найважливіша особа режиму після президента ", - повідомляє Spiegel Online.

За даними автора, присутність на фатальний зустрічі самого Башара Асада вважається малоймовірною. "Президент, до війни часто показувався посеред міста зі своєю сім'єю, з початку повстання практично перестав виходити з-під захисту своїх палаців і казарм", - пише автор. З міркувань безпеки було навіть скасовано виступ Асада на першому урочистому засіданні новообраного парламенту в травні 2012 року, нагадує вона.

За її словами, для прихильників режиму в столиці також існує небезпека оточення. За останні місяці, пише Шаллум, по дорозі до аеропорту постійно виникали сутички між прихильниками режиму та повстанцями, а в понеділок аеропорту навіть довелося перервати свою роботу. Наземна подорож для Асада було б ще небезпечнішою.

"Тому активісти висловлюють припущення, що Асад ще в середу ввечері на літаку полетів в прибережнемісто Латакія", - передає автор. З чуток, президентський літак бачили злітаючим з аеродрому Дамаска.

На узбережжі у Асада багато прихильників, оскільки багато християн і алавіти, що живуть в районі Латакії, бояться того, що може відбутися після відходу Асада, в тому числі приходу до влади консервативних ісламістів. Крім того, в Латакії живе багато людей, які отримають перевагу від тісного зв'язку з режимом. Це члени клану Асадів і алавітского племені Калабі, до якого належить Асад. Крім цього, приблизно в ста кілометрах на південь знаходиться база постачання російського ВМФ Тартус.

"Однак є сумнів, що Асада в Латакію супроводжувала його дружина Асма разом з трьома дітьми. Якщо Асад буде орієнтуватися на втечу Каддафі, яка почалася в серпні 2011 року і закінчилася в жовтні 2011 року в каналізаційному колекторі міста Сирта, то і він завчасно відішле дружину за кордон ", - відзначає автор.

У Асми Асад залишилося не так багато місць, куди вона могла б перебратися. За словами Салум, сумнівно, що дружина сирійського президента, уроджена британка, захоче виїхати в союзний Іран. "Сирійські активісти вважають, що Асма в середу виїхала до Росії. У рідній Лондон їй потрапити буде нелегко: у березні їй було заборонено в'їзд в ЄС", - пише автор.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Асада виїхала до Росії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути