вівторок, 17 липня 2012 13:18

У Мережу потрапило шокуюче відео з мертвим Каддафі, над яким знущаються повстанці

У Мережу потрапило шокуюче відео з мертвим Каддафі, над яким знущаються повстанці

Через дев'ять місяців після вбивства колишнього глави Джамахірії Муаммара Каддафі опубліковано чергове шокуюче відео, що зафіксувало те, яким витонченим знущанням піддали його тіло переможці-повстанці. На ньому заколотники, радісно посміхаючись, бавляться з мертвим диктатором, як з лялькою черевомовця.

Скандальне відео розлетілося інтернетом після того, як один з сирійських активістів Самі аль-Хамві поставив на нього посилання в своєму мікроблозі Twitter, щоб нібито залякати сирійського лідера Башара Асада. За його словами, хтось повинен показати відеозапис Асаду, бо його чекає та ж доля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах у Лівії перемогла партія колишнього прем'єра

На хвилинному записі, справжність якого поки встановити не вдалося, судячи з усього відображені події 20 жовтня 2011 року, коли повстанськими військами був схоплений і вбитий Каддафі: натовп молодих людей радісно кричить "ура" поряд з автомобілем, в якому лежить закривавлене тіло людини, що нагадує диктатора.

Один з повстанців раптом хапає голову мертвого чоловіка і починає нею маніпулювати немов лялькою, промовляючи щось по-арабськи і, мабуть, знущаючись над загиблим лідером. Деякі з присутніх знімають те, що відбувається на телефони. В кінці відео тіло Каддафі витягують з фургона і ставлять на носилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повстанці стріляли у голову Каддафі - куля пройшла навиліт через скроню - лікар

Хто саме вбив Муаммара Каддафі, як і раніше залишається загадкою. Існує кілька версій загибелі полковника, і одна з найбільш вірогідних - самосуд. Деякі ЗМІ відкрито заявили, що Каддафі фактично лінчували: тяжкопораненого 69-річного чоловіка, який не чинив ніякого опору і лише повторював "харам" (свого роду заклик одуматися), били з криками "Аллах акбар!" і тягали за волосся, перш ніж вштовхнути в задні двері джипа.

Зараз ви читаєте новину «У Мережу потрапило шокуюче відео з мертвим Каддафі, над яким знущаються повстанці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути