пʼятниця, 20 липня 2012 16:21

Танки Асада вибили повстанців з центру Дамаска

Танки Асада вибили повстанців з центру Дамаска
Опозиціонери нічого не змогли протиставити урядовій бронетехніці. Фото: alternathistory.org.ua

Сирійські повстанці 20 липня офіційно заявили про "відступ" зі столичного району Мідан, який вони утримували п'ять днів.

"Це тактичний маневр, ми все ще залишаємося в Дамаску", - заявив Абу Омар - командир одного із загонів повстанців.

За його словами, опозиціонери нічого не змогли протиставити урядовій бронетехніці, введеної в Мідан після потужного артилерійського обстрілу.

Урядові джерела підтверджують цю інформацію, заявляючи про "повне очищення Мідану від збройних банд". В ефірі сирійського телебачення показали полонених повстанців із зв'язаними за спиною руками, а також вилучену у них зброю, в тому числі - снаряди з маркуванням "зроблено в США".

Район Мідан був центром активності повстанців в останні п'ять днів. Саме там йшли найзапекліші бої і саме звідти втекли майже всі жителі. Сирійська влада повідомляє, що зараз біженці повертаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не буде підтримувати режим Асада

Як передає The Guardian, повстанці також були змушені відступити з прикордонного поста Баб аль-Хава на півночі країни. Вони зайняли цей пост напередодні, однак вранці 20 липня були вибиті звідти урядовими військами.

Тим не менш, за словами очевидців, у опозиціонерів є всі шанси повернути собі прикордонний перехід, оскільки військ там небагато: основні сили зайняті боями в інших районах країни, зокрема, в Дамаску.

Напередодні стало відомо, що повстанці, скориставшись відкликанням усіх сил на захист столиці, взяли під свій контроль всі переходи на кордоні з Іраком і кілька - на кордоні з Туреччиною.

Зараз ви читаєте новину «Танки Асада вибили повстанців з центру Дамаска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути