пʼятниця, 17 лютого 2012 13:52

Сирійська армія вирішила зрівняти Хомс із землею

Сирійська армія вирішила зрівняти Хомс із землею

Сирійська армія в п'ятницю, 17 лютого, відновила артилерійський обстріл міста Хомс.

Очевидці стверджують, що ця атака стала найпотужнішою за два тижні обстрілів. Опозиційний лідер Хаді Абдулла заявив агентству, що рівень насильства з боку влади досяг "крайнього, небаченого досі рівня". На місто падає в середньому чотири ракети за хвилину, над Хомс помічена "безпрецедентна" кількість військових літаків і літаків-розвідників.

Урядові війська штурмують Хомс з початку лютого, при цьому використовується бронетехніка, міномети та інше важке озброєння. Жертвами обстрілів стали вже кілька сотень людей. Влада неодноразово спростовувала свою причетність до бійні і покладала відповідальність на групи "озброєних бойовиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урядові війська Сирії розстрілюють мирних жителів з гармат

Крім того, за останні дні в Хомсі і його околицях сталося кілька вибухів на нафтопроводах. 15 лютого був підірваний магістральний нафтопровід, після чого в місті почалася сильна пожежа. В той же день армія почала штурмувати сусіднє з Хомсом міста Хама і передмістя Дамаска - району Барза.

Увечері 16 лютого Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій рішуче засудила насильство в Сирії і закликала президента країни Башара Асада піти у відставку. За документ проголосували 137 країн-учасниць Генасамблеї, 12 країн, включаючи Росію, проголосували проти. Ще 17 делегацій, присутніх на засіданні, утрималися від голосування.

Конфлікт між урядовими силами і противниками президента Асада почався в Сирії в березні 2011 року. З тих пір, за даними правозахисників, жертвами зіткнень стали більше шести тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська армія вирішила зрівняти Хомс із землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути