понеділок, 06 лютого 2012 16:03

Урядові війська Сирії розстрілюють мирних жителів з гармат

Щонайменше 50 жителів сирійського Хомса загинули у понеділок, 6 лютого, після того як місто обстріляли урядові війська. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників опозиції.

Активісти стверджують, що обстріл Хомса не припиняється ні на хвилину, а війська поряд з танковими гарматами використовують реактивні системи залпового вогню. За даними правозахисників, переважну частину жертв становлять мирні жителі. Тим часом державні ЗМІ, як і раніше, заявляють, що бої інсценують якісь "збройні терористичні формування", які таким чином хочуть дискредитувати уряд Башара Асада.

Урядові війська почали масований обстріл Хомса 4 лютого. В той день, за версією правозахисників, загинули понад 200 жителів міста. За даними "Аль-Джазіри", не обійшлися без жертв зіткнення і в інших містах Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирія розцінила санкції Євросоюзу як оголошення війни

6 лютого в околицях Хомса вдруге за тиждень підірвали нафтопровід, по якому паливо надходило на великий переробний завод. Підприємство розташоване в тому ж районі міста, який найбільше постраждав від артобстрілу.

З початку антиурядових виступів в Сирії в березні 2011 року жертвами конфлікту стали, за даними правозахисників, не менше шести тисяч осіб. У зв'язку з жорстокими діями влади у відношенні до мирного населення багато арабських і західних країн ввели проти Дамаска економічні санкції.

4 лютого в Радбезі ООН відбулося обговорення резолюції, яка зажадала б від режиму Асада якомога швидше припинити насильство. Проте Росія і Китай заблокували документ, скориставшись правом вето. Сирійська опозиція розцінила дії Москви і Пекіна як "ліцензію на вбивство", з різким засудженням позиції Росії і Китаю виступили керівники європейських країн і США.

Зараз ви читаєте новину «Урядові війська Сирії розстрілюють мирних жителів з гармат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути