четвер, 05 липня 2012 13:12

Син працівника прокуратури гуляє на волі, незважаючи на порушені кримінальні справи

Син працівника прокуратури гуляє на волі, незважаючи на порушені кримінальні справи
Мажор збив пенсіонерку, але у СІЗО так і не потрапив. Фото: kyiv.comments.ua

29-річний син слідчого облпрокуратури, в Луганську стріляв по автомобілю в центрі міста і збив на смерть пенсіонерку, досі на волі.

Як повідомив прес-секретар обласної прокуратури Олександр Зайцев, чоловікові, який фігурує як підозрюваний у двох кримінальних справах, не обрано запобіжного заходу у зв'язку з тим, що ще не готові результати експертиз.

"Кримінальну справу по ДТП з його участю порушено не проти нього, а за фактом. Зараз ми чекаємо результат експертиз, щоб точно можна було сказати, винен він чи ні", - сказав Зайцев.

На запитання: "Чому ж іншого водія, який скоїв резонансне ДТП у Луганську біля ГУМу, в якому загинув пішохід, протягом декількох днів взяли під варту, хоча справа теж була порушена за фактом?" Зайцев відповів, що ДТП біля ГУМу сталося на пішохідному переході, а ДТП за участю водія - сина слідчого, не там.

"Він збив стареньку не на пішохідному переході і зараз експерти встановлюють, в якому він стані сів за кермо, чи справний був автомобіль, перевищена або непревишена була швидкість. Те, що ДТП сталася не на пішохідному переході - це не пом'якшувальна обставина і не палочка-виручалочка, але потрібно з'ясувати всі обставини. Протягом місяця експертизи мають дати відповідь чи він винен, або ж чи старенька винна", - сказав Зайцев.

Нагадаємо, 12 травня син слідчого Луганської обласної прокуратури, водій автомобіля "Mazda", на проїжджій частині в центрі Луганська під час конфлікту здійснив постріли в сторону автомобіля "Lancia Thema". Під час дослідчої перевірки у водія, що стріляв, вилучено пістолет для ведення стрільби гумовими кулями. За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 296 Кримінального Кодексу України. За інформацією ЗМІ в автомобілі "Lancia Thema" перебував директор луганського відділення радіостанції "Перець ФМ".

Через місяць 12 червня син слідчого облпрокуратури, пересуваючись по місту на тому ж автомобілі, збив на смерть 72-річну жінку. За фактом ДТП порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України. За попередніми даними водій автомобіля знаходився у тверезому стані.

Зараз ви читаєте новину «Син працівника прокуратури гуляє на волі, незважаючи на порушені кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути