понеділок, 13 серпня 2012 14:26

Шахрай просто з в'язничної камери виманив у жінки 1300 гривень

Шахрай просто з в'язничної камери виманив у жінки 1300 гривень
Фото: ukranews.com

21-річний чоловік із п'ятьма судимостями з допомогою мобільного телефона украв у мешканки Тернополя 1300 гривень. При цьому він перебував за гратами у львівській колонії. Туди рецидивіст потрапив 2009 року за вчинення крадіжок в особливо великих розмірах.

Про це Gazеta.ua повідомили  в секторі  зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Зловмисник зателефонував тернополянці і запитав, чи впізнає вона його. Жінка назвала ім'я племінника. Тоді шахрай розповів, що сталася неприємність, що негайно потрібні гроші. Попросив купити п'ять карток поповнення рахунку мобільного оператора і через смс надіслати їхні номери.

"Дивний збіг обставин – чоловік потерпілої таки пробував зателефонувати родичу, але абонент на той час був поза межами досяжності", - повідомляють  міліціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психічнохворого звинувачують у чотирьох крадіжках

Отож жінка "переказала" таким чином 500 гривень. Отримавши гроші, зловмисник вдруге набрав номер мобільного. Вимагав, аби "тітка" ще й через термінал переслала вісім сотень. Тернополянка повірила і вислала нову суму.

Наступного дня справжній племінник з'явився на зв'язку. Тоді тернополянка дізналася, що йому зовсім не потрібна була допомога, і що гроші просив не він. Обдурена жінка пішла до міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський школяр переодягався міліціонером щоб грабувати одиноких жінок

За словами правоохоронців, розслідувати такі злочини непросто. Адже зловмисник, отримавши бажане, одразу ховає сліди. Але оперативники випередили  шахрая.

Уже за деякий час визначили його місцеперебування – за стінами львівської колонії, а згодом встановили особу - 21-річний уродженець Чернівеччини, неодноразово судимий за майнові злочини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні у британців відібрали пляшку віскі і дві пачки цигарок

"Підозрюваному висунуто звинувачення за порушення статті 190 Кримінального кодексу України, – шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому, - повідомив заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Валерій Загордній. - Очевидно, що до в'язничного "стажу" підозрюваного додасться як мінімум три роки позбавлення волі.

Комісія  пенітенціарної служби вже з'ясовує,  де засуджений роздобув телефон.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай просто з в'язничної камери виманив у жінки 1300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути