Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2013 17:00

Села Львівщини атакують гадюки

Села Львівщини атакують гадюки
Фото: www.lensart.ru

Учора, 3 липня, до Сколівської центральної районної лікарні на Львівщині у різний час привезли трьох пацієнтів з діагнозом "укус змії".

"О другій дня у реанімацію поклали жінку, яку укусила змія. Наразі її стан середньої важкості. О пів на восьму до швидкої медичної допомоги звернувся чоловік з тією ж проблемою. Через 15 хвилин госпіталізували ще одного пацієнта, який потерпів від змії. Дивина — три виклики за день", - кажуть у Сколівській райлікарні.

Напередодні у реанімацію потрапив Іван Славитяк зі села Завадка Сколівського району. Чоловік вантажив на машину сіно, як його за руку укусила гадюка. Рука спухла. Скаржився на головний біль та температуру.

"Це вже другий випадок у нашому селі, - бідкається сільський голова Андрій Шуптар. - Зараз гадюк розвелося у десять разів більше, ніж 15 років тому. Таке враження, що вони усюди: і на дорозі, біля хат, в полі. Про ліс я вже не говорю. Місцеві бояться туди ходити. Коли були радгоспи, поля обробляли хімічними добривами, гади того противилися. Тепер мають волю".

Скількох людей покусали змії, наразі невідомо.

Змії, що водяться на території України, не люблять спеку. Для них може бути летальною температура тіла 37 – 40 градусів. І вони стають агресивними, шукають прохолодних місць.
Якщо гадюка вкусила, лікарі радять, якнайшвидше зупинити поширення отрути по тілу. Треба відсмоктати частину отрути з рани і спльовувати. На уражену кінцівку накласти шину і одразу відвезти потерпілого до лікарні. На місце укусу класти холодні предмети, часто давати пити. Зміїна отрута викликає сильну алергічну реакцію.

Зараз ви читаєте новину «Села Львівщини атакують гадюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути