Ексклюзиви
середа, 06 травня 2015 10:15

Секретна доповідь російських експертів про збитий Boeing-777 потрапила у мережу

Автор: korrespondent.net
 

Російські експерти дійшли висновку, що найбільш вірогідною причиною катастрофи літака Boeing-777 на Донбасі є вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 зі складу зенітного ракетного комплексу "Бук-М1"

Про це йдеться у доповіді під назвою "Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи Boeing-777 (рейс МН17) 17.07.2014 р. на Південному сході України", яка виявилася у  розпорядженні "Новой газеты".

За даними видання, цей документ, що є "суворо конфіденційним", підготовлений російськими інженерами військово-промислового комплексу (ВПК) і призначений для відправки голландським фахівцям, які проводять розслідування катастрофи літака.

Для свого аналізу експерти використовували фото та відеоматеріали, пов'язані з катастрофою Boeing, з відкритих джерел (у тому числі з інтернету і попереднього звіту міжнародної комісії).

Зокрема, проаналізувавши характер пошкоджень літака і зовнішнього вигляду вражаючих елементів, вилучених із конструкції літака, експерти зробили висновок, що у Boeing-777 влучила ракета із зенітного ракетного комплексу "Бук-М1".

"Характер пошкоджень і зовнішній вигляд вражаючих елементів, вилучених із конструкції літака, дозволяють ідентифікувати найбільш ймовірний тип бойової частини (9Н314М) і вражаючих елементів - "важка" фракція у формі "двотавр", "легка-1" і "легка-2" фракції в формі "паралелепіпед"", – йдеться в документі.

Наявність цих ознак дозволяє визначити тип ЗРК - 9М38М1, що є основною ракетою ЗРК "Бук-М1".

Пасажирський літак Boeing 777, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року в районі міста Торез Донецької області. На борту перебували 283 пасажира (в основному громадяни Нідерландів) і 15 членів екіпажу – всі загинули.

Українська сторона наполягає, що ракета, яка збила літак, була випущена з контрольованої терористами території. Міжнародна слідча група підтримала цю версію.

Водночас Москва продовжує звинувачувати у катастрофі літака українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Секретна доповідь російських експертів про збитий Boeing-777 потрапила у мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути