пʼятниця, 23 жовтня 2020 18:07

СБУ затримала рейдерів, яких фінансувала ОПЗЖ - ЗМІ

СБУ затримала рейдерів, яких фінансувала ОПЗЖ - ЗМІ
Правоохоронці підозрюють, що ця організація пов'язана з народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком Фото: ssu.gov.ua

Народні депутати фінансували громадську організацію, яка брала участь у рейдерстві та протестах. Члени об'єднання контролювали обіг наркотиків у Київській області. Про це повідомили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєні чиновники з активістами намагалися захопити елеватор

За даними джерел РБК-Україна в силових структурах, правоохоронці підозрюють, що ця організація пов'язана з народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Об'єднання, яке діяло під виглядом громадської організації, було підконтрольне народному депутату і співголові партії. За їхнім замовленням угруповання брало участь у рейдерських захопленнях, мітингах і протестах. Один з нардепів, які курують організацію, володіє місцевою охоронною компанією. Об'єднання також контролювало збут наркотиків, зберігання зброї та боєприпасів. Співробітники СБУ зафіксували збут зловмисниками 2 партій амфетаміну.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи вилучили ручний гранатомет, гранату РГО, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет "Шмайсер" калібру 9 мм, пістолети для гумових куль, 70 патронів різного калібру, розфасовані наркотики, сім-картки, телефони та комп'ютерну техніку.

Правоохоронці затримали 2 учасників угруповання, ще 3 ховаються.

У Миколаєві активісти пікетували концертхол "Юність", де мала відбутися зустріч із виборцями лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. Вони тримали в руках плакати "Стус прийде за тобою", "Тобі тут не раді" та "Валіза – вокзал – Росія".

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала рейдерів, яких фінансувала ОПЗЖ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути