Ексклюзиви
середа, 17 травня 2017 16:51

Шахраї почали активно "готувати" відповіді на завдання ЗНО

Шахраї почали активно "готувати" відповіді на завдання ЗНО
Шахраї пропонують купити відповіді на завдання ЗНО. Беруть гроші і зникають ФОТО: ТСН

В Україні за тиждень стартує зовнішнє незалежне оцінювання. Шахраї почали активно готувати "відповіді" на питання. За послуги беруть гроші і зникають. Учні ж залишаються ні з чим.

Про це йдеться у сюжеті "ТСН".

"В інтернеті нині маса пропозицій дешево придбати тексти ЗНО та відповіді на тестові питання. За це просять від 200 до 2 тис. грн. Жодних особистих контактів. Відповіді ніби присилають на пошту. Розрахуватися можна лише скинувши гроші на картку. Батькам кажуть, що працюють у центрах якості освіти. Присилають "власне" фото. Просять повну передплату. Однак після переказу грошей - ніяких відповідей. Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій каже, що цьогоріч продовжують свою діяльність ті шахраї, які займалися цим торік. Насправді скомпонованих відповідей на завдання до проведення ЗНО не існує. Отримати самі тести - нереально", - розповів Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як самостійно підготуватися до ЗНО - 5 порад

Розробник сайту ЗНО Олексій Хоменко стверджує, що міфом є і те, що тести можна витягнути з сайту за допомогою хакерів. Про злам захищених ресурсів говорять на сторінках, які заледве коштують тисячу гривень. А позитивні "відгуки" - обман. У меню навіть немає цієї графи. У кіберполіції про цю ситуацію знають. В одному з регіональних управлінь підозрюваних встановили. Якщо провину інтернет-шахраїв доведуть, їм загрожує до 5 років ув'язнення.

У Києві на Хрещатику розвелися вуличні шахраї. Перехожих спочатку змушують зробити фото з тваринами. А потім платити гроші. Якщо нема, можуть і побити. Головними жертвами цього заробітку стають іноземці. За фото із мавпою вимагають 20 євро. З декого і 50. За день одне мавпеня приносить 300 євро. Якщо шахраї працюють в команді - грошей втричі більше. А в місяць можна заробити 2000 євро. Самі ж тварини слухняні - їх накачують психотропами.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї почали активно "готувати" відповіді на завдання ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути