вівторок, 16 травня 2017 16:34

Фото з тваринами: як шахраї розводять людей

Фото з тваринами: як шахраї розводять людей
Шахраї змушують зробити фото. А потім вимагають чималі гроші ФОТО: unn.com.ua

У Києві на Хрещатику розвелися вуличні шахраї. Перехожих спочатку змушують зробити фото з тваринами. А потім платити гроші. Якщо нема, можуть і побити. Головними жертвами цього заробітку стають іноземці.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

"За фото із мавпою вимагають 20 євро. З декого і 50. За день одне мавпеня приносить 300 євро. Якщо шахраї працюють в команді - грошей втричі більше. А в місяць можна заробити 2000 євро. Зловмисники вибирають жертву. Заохочують кумедним фото. Гроші просять на харчі для тварини. Кожен клієнт - потенційні 600 грн. З іноземцями спілкуються англійською. Таким чином, дають зрозуміти, де можна опинитися, якщо не заплатити гроші. Коли жертва каже, що з собою нема - ведуть до банкомату. А потім оточують. Схема налагоджена. Діять групами. А тварини слухняні - їх накачують психотропами. Загалом, такий бізнес незаконний. Однак на таку торгівлю правоохоронці не звертають увагу", - йдеться в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї-валютники обікрали клієнтів на 11,5 млн грн

На Запоріжжі затримали бандитів, які ошукали понад 100 пенсіонерів. До групи входили три жінки та чоловік. Вони спеціалізувалися на квартирних крадіжках. Грабували квартири у Запорізькій, Кіровоградській та Полтавській областях. До помешкань літніх людей зловмисники потрапляли як продавці дешевих продуктів. А потім слідкували, звідки старенькі дістають заощадження. Зловмисників взяли під варту.

Зараз ви читаєте новину «Фото з тваринами: як шахраї розводять людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути