пʼятниця, 05 травня 2017 21:59

Шахраї-валютники обікрали клієнтів на 11,5 млн грн

Шахраї-валютники обікрали клієнтів на 11,5 млн грн
Шахраї "працювали" протягом 2016-2017 р. За цей час обдурили клієнтів на 11,5 млн грн ФОТО: meta.ua

У Києві затримали групу шахраїв-валютників. Обікрали клієнтів на 11,5 млн грн. Зловмисники причетні до 12 подібних злочинів.

Про це повідомив відділ комунікації столичної поліції.

"На чужий паспорт із переклеєним фото орендували приміщення. Облаштували пункт обміну валют. Їхній спільник розміщував на сайтах оголошення. Вказував вигідний курс обміну. "Набивав" рейтинг сайту. Окрім того, чоловік відповідав на телефонні дзвінки. А також шукав клієнтів. Останнім давали адресу "фальшивого" обмінника, призначали час оборудки. За кілька хвилин до появи клієнта з'являлися касир, вивіска, таблиця курсу валют, пристрої для рахунку та перевірки купюр. А на другому плані розкладалися сувенірні долари. Співробітник обмінника отримував гроші, йшов рахувати. Насправді - втікав через інший вихід. Шахраїв розшукували тривалий час. Згодом правоохоронці затримали двох чоловіків. Провели 10 обшуків. Вилучили речові докази. Серед знайденого - телефони із номерами, вказаними в оголошенні на сайті, пачки сувенірних доларів, обладнання для пункту обміну валют", - розповів начальник Головного управління столичної поліції Андрій Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До вашої картки підбирають пін-код" - шахраї намагалися вкрасти дитячі гроші

Зловмисники спочатку діяли вдвох. Згодом почали наймати виконавців. Ті орендували приміщення і виконували роль касира. Одному із затриманих - 25. Раніше не судимий. Іншому – 23 роки. У минулому році судимий за шахрайство із обміном валют. Враховуючи мирову угоду обвинуваченого із потерпілим, суд не позбавляв його волі.

Розпочаті кримінальні провадження. Чоловікам оголосили підозри у 12-ти злочинах. Їх скоювали протягом 2015-2016 роках. Однак правоохоронці перевіряють їхню причетність до аналогічних правопорушень. Загалом шахраї викрали майже 11 млн 700 тис. грн. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві викрили фальшивий обмінний пункт. Зловмисники орендували офіс, оформили як пункт обміну валют, подавали оголошення. Після чекали на дзвінок клієнта з великою сумою. Коли отримують гроші, шахраї зникають через запасні двері. Виклик надійшов від чоловіка, у якого злодії забрали 200 тис. грн. Його пограбували в обмінному пункті неподалік центрального залізничного вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї-валютники обікрали клієнтів на 11,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути