субота, 23 травня 2020 09:01

Шахраї перепродали квартиру майора у відставці

Шахраї перепродали квартиру майора у відставці
Доньки Бойкових Василиса та Ніна пишуть пісні, знімають і монтують музичні кліпи. Василиса брала участь у шоу "Х-фактор", а Ніна - "Голос. Діти". Фото: facebook.com/s.boikova

У Києві шахраї відібрали квартиру майора МВС у відставці 57-річної Світлани Бойкової. Мешкає там із чоловіком та трьома доньками останні 15 років.

Їхню 4-кімнатну квартиру продали за нібито непогашений банківський кредит. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла потерпіла.

"Зранку 10 березня до нас прийшов чоловік, який назвався адвокатом. Показав документи, що квартира вже нам не належить. І запропонували виселитися. Мовляв, у нас накопичився борг за кредитом, тому квартиру продали на електронних торгах. Ми були шоковані. Мій чоловік дійсно брав кредит під бізнес у 2007 році, на 6 років. Заставлю під позику 1 млн 10 тис грн була квартира. Але всю суму він повернув раніше на два роки. Маємо відповідні документи. Просто не віриться, що документи по виплаченому ще в 2011 році кредиту шахраї з ТОВ "ФК "Іновація" викупили у банку, який давно закрився, а потім за допомогою махінацій провернули аферу з нашим житлом", - розповіла Світлана Олександрівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У киянки відібрали квартиру за борг у 15 тис. грн

Колекторська компанія "Інновація" виставила квартиру Бойкових на електронні торги. Початкова ціна була майже 3 млн грн. Але на момент покупки ціну зменшили до $30 тис. (близько 900 тис грн, - Gazeta.ua). Новою власницею стала 24-річна Ангеліна Андрюшина, яка має львіську прописку. Бойкові її не бачили жодного разу. Через представників вимагає виселення сім'ї з квартири або оплатити їй оренду з розрахунку 30 тис. грн на місяць, тобто на травень - 120 тис. грн.

Кореспондент Gazeta.ua намагався додзвонитися до "нової власниці" квартири, але вона на дзвінки не відповідає.

Бойкови звернулися до суду. Перше слухання у Дарницькому районному суді призначене на 22 червня. В прокуратурі відкрили кримінальне провадження, триває слідство.

Це класична шахрайська схема, каже адвокат Сергій Старенький.

"На квартиру потрібно накласти арешт, аби її не могли перепродати. У суді потрібно добиватися скасування угоди купівлі-продажу. Оскільки родина має підтвердження та експертну оцінку того, що борг перед банком був виплачений у повному обсязі", - говорить адвокат.

Історика та журналіста Романа Кабачія разом із дружиною виселили із власної квартири у Бучі під Києвом. Поки їх не було вдома - винесли речі та змінили замки. 2-кімнатне житло було куплене в кредиту 2007-му році. Роман повернув весь борг банкові в повному розмірі, але залишався винен ще велику суму. Тому у 2017-му прийняв рішення не платити. Після оголошення банку банкрутом ліквідаційна комісія виставила квартиру, як актив, на торги. Процедуру провели з порушенням.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї перепродали квартиру майора у відставці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути