Ексклюзиви
неділя, 12 січня 2020 13:02

У історика відібрали квартиру і викрали майно

У історика відібрали квартиру і викрали майно
Історика та журналіста Романа Кабачія виселили із власної 2-кімнатної квартири у Бучі під Києвом. Замки змінили та поставили сигналізацію. Фото - facebook.com/roman.kabachiy

Історика та журналіста Романа Кабачія разом із дружиною виселили із власної квартирі у Бучі під Києвом. Поки їх не було вдома - винесли речі та змінили замки.

2-кімнатне житло було куплене в кредиту 2007-му році. Роман повернув весь борг банкові в повному розмірі, але залишався винен ще велику суму. Тому у 2017-му прийняв рішення не платити. Після оголошення банку банкрутом ліквідаційна комісія виставила квартиру, як актив, на торги. Процедуру провели з порушенням.

Це поширена схема щодо відчуження квартир боржників банків-банкрутів, коли на торгах можна викупити майно за чверть боргу, розповів кореспондентові Gazeta.ua Роман Кабачій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аферисти викинули родину із квартири

"Людина, яка виграла торги по моїй квартирі, обійшла нас, порушуючи процедури. Приміром, гроші були внесені за півтори хвилини до завершення торгів. Попри це результати були визнані, а згодом завдяки взаємодії змички реєстратор – нотаріус легалізувалися. Мою квартиру переоформили і вже виставили на продаж. Переможець вимагав від мене ринкову вартість квартири, намагаючись заробити на $10 тис. від того, що заплатив. Я розумію, що моя квартира – це ласий шматок у центрі, за 200 м від міської ради. Із відкритих джерел відомо, що ця людина щомісяця по кілька разів бере участь у торгах. Для нього це вже як частина заробітку", – розповів він.

Із квартири Романа винесли частину цінних речей. Із відповідною заявою про крадіжку він звернувся до поліції, там відкрили кримінальне провадження. Через суд добиватиметься арешту на квартиру, аби її не могли перепродати.

Киянку Наталію Ачкан виставили із власної квартири №240 по вул. Гмирі, 12б. Бо заборгувала кредитній спілці "ЗаРаз" проплату за 3 місяці. Не платила через проблеми зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «У історика відібрали квартиру і викрали майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути