середа, 03 квітня 2013 04:18

Шахрайка видурила у тернополян понад 500 тисяч гривень

Шахрайка видурила у тернополян понад 500 тисяч гривень
Фото: mia-pl.gov.ua

Більше, ніж півмільйона гривень забрала 36-річна тернополянка у десятьох охочих придбати житло. Своїм клієнтам обіцяла квартири за зниженими цінами – через нібито "реконструкцію" гуртожитків однієї із будівельних фірм міста.

Про це Gazeta.ua повідомили у центрі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

"Усі потерпілі мешкають в Тернополі, проте власного житла не мають", - розповів Анатолій Лупійчук, начальник управління боротьби з організованою злочинністю.

Шахрайка говорила тернополянам, що проблем із відчуженням та приватизацією кімнат не буде. Про це, мовляв, мали попіклуватися її "впливові знайомі" як із фірми, так і з міськради. А для здешевлення помешкання вона пропонувала тимчасово влаштувати покупців працівниками будівельної фірми – обіцяла зробити відповідні записи у трудовій книжці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайка у Тернополі видурила в одинокої пенсіонерки 10 тис. грн

Що цікаво, уже на другу зустріч із пройдисвіткою клієнти приносили гроші – по 50, 70 та навіть 100 тисяч гривень. Подекуди жінка писала розписку за отримані кошти. А були люди, що віддавали їй свої гроші і без жодних документів.

За словами правоохоронців, отримані сотні тисяч гривень шахрайка не оприбуткувала у касі підприємства, на балансі якого було житло. Тим часом погасила власні кредитні зобов'язання перед двома банками на суму 32 тисячі гривень. Тому їй доведеться відповідати перед законом не лише за шахрайство, а й за легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом.

Варто зауважити, що коли тернополянку затримали оперативники управління боротьби з організованою злочинністю, у неї не виявилося ні грошей, ні майна.

Міру покарання для шахрайки визначить суд.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка видурила у тернополян понад 500 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути