субота, 30 березня 2013 12:05

Опозиціонери кланялись Бандері та ганяли рожевого зайця у Тернополі
6

Фото: Фото: Андрій Янович

Акція опозиції „Вставай, Україно" відбулася вчора в Тернополі. Прихильники „Батьківщини", „УДАРу" та „Свободи" пройшлися пішою ходою від проспекта Бандери до пам?ятника Бандері. Там провели мітинг за участі Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, Валентина Наливайченка та місцевих політиків.

Анонсований на місцевих афішах Віталій Кличко в місто не приїхав, нібито, через погане самопочуття.

Напередодні мітингу обласна адміністрація подала позов до суду з вимогою заборонити його.

Його задовільнили частково. Опозиціонерам заборонили пікетувати силові структури та обласну адміністрацію. Однак, загалом, акцію дозволили і правоохоронці заради неї перекрили на кілька годин рух на центральних вулицях Тернополя.

Не обійшлося на акції і без казусу. Під час пішої ходи по проспекту Бандери, до мітингувальників з бічної вулиці вийшов чоловік в костюмі рожевого кролика. Він почав вимахувати руками, аж поки один з учасників ходи не напав на нього, зірвавши верхню частину костюму. Правоохоронці повернули „кролику" голову, і відвели його в сторону.

Під час мітингу на площі біля пам?ятника Бандері, окрім політичних вимог присутні тримали плакати з вимогами до місцевої свободівської влади. Зокрема, був плакат „Надал, зроби дорогу!", адресований міському голові Тернополя. Група протестуючих ходили поміж людей з плакатами, що вимагали в того ж Надала притягнути до відповідальності медиків, які, нібито, спричинили смерть молодої дівчини в місцевій лікарні.

Як і попередні мітинги в Вінниці та Чернівцях, під час зібрання в Тернополі опозиціонери критикували діючу владу, та закликали на фінал акції „Вставай, Україно" в Київ – 18 травня.

Опозиціонери почали мітинг в Тернополі поклонившись пам?ятнику Бандері, а завершили, традиційно, співом національного гімну.

За даними міліції, масові заходи в Тернополі зібрали цього дня близько чотирьох тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери кланялись Бандері та ганяли рожевого зайця у Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути