Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2021 18:27

Розстріл військових на ставку: що розповів єдиний вцілілий свідок

Розстріл військових на ставку: що розповів єдиний вцілілий свідок
58-річний Анатолій Захаренко із села Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині вночі 22 травня торік розстріляв сімох чоловіків. Фото: zt.npu.gov.ua

У Житомирі триває суд у справі масового вбивства військових і волонтерів, яке сталося на ставку торік.

Сьогодні, 10 лютого, свідчив ветеран батальйону Нацгвардії Вадим Федюнін. Він єдиний, хто вижив під час стрілянини. Чоловік розповів, що того дня він з сімома товаришами приїхав на озеро без попередження. Орендаря ставка - Анатолія Захаренка - Федюнін знав близько 15 років, він зустрів їх як зазвичай. Вдень рибалили, потім сіли вечеряти. Пізніше Федюнін пішов спати. А за 20 хв. почув постріли та побачив у дверях Захаренка з рушницею.

"Гульчину він стріляв впритул. Я худий і так боком став. У нього вже не було патронів, треба було перезарядиться. Він побіг на вулицю, на ходу перезаряджався", - розповідає свідок, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство військових на ставку: перше судове засідання було під посиленою охороною

Федюнін тим часом побіг у село, там викликав поліцію та "швидку". Чому підсудний почав стріляти, з розповіді свідка незрозуміло. Основна версія слідства - побутовий конфлікт. Але серед причин розглядалося й те, що в день вбивства Захаренко здав поліції людину, яка нібито вимагала данину за користування ставком. Але Федюнін каже, що до розстрілу це стосунку не мало. Ту людину він і його друзі не знали. Проте всі навпаки йому руку потиснули, що "здав" вимагача.

Додав, що під час вечері обвинувачений випивав і навіть вживав наркотики. Але захист Захаренка це спростовує.

Обвинувачений у суді був під посиленою охороною. І конвой до нього нікого не підпускав. Єдине, що вдалося почути від нього - викрик з місця, що Федюнін говорить неправду.

22 травня торік компанія киян, серед яких були АТОвці та волонтери, відпочивали на ставку. У них виник конфлікт з власником водойми. Той спочатку поїхав геть, а потім повернувся і з мисливської рушниці вчинив стрілянину. Вижити вдалося лише одному потерпілому - він утік. Стрілець сам викликав поліцію і здався. Досудове слідство у справі завершили. Матеріали слідчі передали до суду в жовтні торік.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл військових на ставку: що розповів єдиний вцілілий свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути