понеділок, 12 березня 2018 15:26

Російські спецслужби шантажем змушують воювати українців

Російські спецслужби шантажем змушують воювати українців
Росіяни вербують українців, а потім шантажем змушують воювати на Донбасі. Фото Reuters

У 2017 році українські оперативники викрили організацію ТОВ Експедиція, яка завербувала близько сотні громадян в Україні для роботи в Росії. Заробітчанам підкидували наркотики, а потім засуджували до відбування покарання.

"Засуджених в РФ українців вербують працівники ФСБ і шантажем змушують воювати на Донбасі на боці бойовиків. Їм пропонують рік контракту або тюремний строк. Хто погоджується на рік контракту, тому обіцяють "чисті" документи і можливість повернутися в Україну", - пояснив Артем Крищенко із департаменту протидії торгівлі людьми МВС.

Серед завербованих осіб люди різних вікових категорій. Наразі справа ТОВ Експедиція слухається у Солом'янському суді Києва, на лаві підсудних перебувають п'ятеро осіб.

Крищенко зазначив, що війна на Донбасі та не закритий кордон із Росією не лише збільшили кількість жертв сучасного рабства, але й дають можливість вербувальникам безперешкодно приїздити в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь вербують працювати наркокур'єрами в Росію.

Росіяни вербують наркокур'єрів з України. Кілька тисяч українців опинились у тюрьмах, бо відмовлялиь працювати. Вербувальники пропонують українцям стати наркокур'єрами за 1000 доларів у місяць. Одразу дають гроші на проїзд і житло, обіцяють безбідне життя в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби шантажем змушують воювати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути