Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 22:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни отримали наказ обезголовити українського військовополоненого і "насадити голову на палю" - журналісти опублікували підтвердження

Росіяни отримали наказ обезголовити українського військовополоненого і "насадити голову на палю" - журналісти опублікували підтвердження
Росіяни відрізали голову українському військовополоненому. Фото: День

Опублікований аудіозапис перехоплення розмови російського командира, який віддає підлеглим наказ обезголовити військовослужбовця Збройних сил України.

Російський військовий, використовуючи нецензурну лексику, вимагає від підлеглих відрізати українському військовому голову і насадити на палю для залякування інших українських бійців, аудіоперехоплення опублікувала "Українська правда".

"Автомати американські, нах*й. Усе забрати, документи, гроші, нах*й. Золото, діаманти, зуби виколупати, голову відрізати і мені принести", - говорить військовий в перехопленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти обезголовили українського військового. Генеральний прокурор показав фото

Події мали місце 17 червня 2024 року біля Старомайорського Волноваського району Донецької області, повідомив співрозмовник УП у розвідувальному підрозділі однієї з бригад, яка тримає оборону на вказаному напрямку.

Представники одного з підрозділів окупаційних військ РФ віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх, повідомив співрозмовник.

Встановлено особу українського військовополоненого, якому росіяни відтяли голову на Донеччині.

Однак, його імені поки не називають, оскільки тривають процедури для остаточного підтвердження даних, повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Ідентифіковано також російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення українського захисника. Зараз здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни отримали наказ обезголовити українського військовополоненого і "насадити голову на палю" - журналісти опублікували підтвердження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути