середа, 31 травня 2023 10:24

Росія поступається ініціативою на фронті ‒ британська розвідка

Росія поступається ініціативою на фронті ‒ британська розвідка
У британській розвідці проаналізували російські удари по Україні. Фото: slovoidilo.ua

З початку травня Росія дедалі більше поступається ініціативою на фронті та реагує на дії України, а не активно просувається до власних військових цілей.

Протягом травня РФ 20 ночей завдавала односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами та крилатими ракетами вглиб України. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому Росія атакує дронами переважно вночі

У британській розвідці зазначають, що Росія мало досягла успіху у своїх ймовірних цілях нейтралізації вдосконаленої протиповітряної оборони України. РФ також хотіла знищити українські сили, що будуть задіяні в контратаці.

"На місцях РФ передислокувала сили безпеки, щоб реагувати на партизанські атаки всередині західної Росії. В оперативному плані російські командири, ймовірно, намагаються сформувати резервні сили та розмістити їх там, де, на їх думку, відбудеться українська контратака. Проте це, ймовірно, було підірвано незаангажованими силами, а не направленими для заповнення прогалин на лінії фронту навколо Бахмута", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору, намагаючись залякати населення України.

Так, минулої доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, застосувавши ударні БпЛА Shahed. Майже всі дрони були знищені українськими захисниками. Про це вранці 31 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія поступається ініціативою на фронті ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути