пʼятниця, 14 вересня 2012 11:08

Російський школяр помер в муках, випивши пляшку "Тархуна"

Російський школяр помер в муках, випивши пляшку "Тархуна"
Сашко займався спортом, не вживав алкоголь і не палив. Фото: Life News

13-річний школяр помер у лікарні Красноярського краю від отруєння через кілька днів після того, як випив 1,5 літра безалкогольного напою.

13-річний учень красноярської школи Олександр Костюк помер у лікарні після того, як випив пляшку напою "Тархун". Через кілька годин хлопчикові стало погано: почало нудити, піднялася температура, пише Life News.

До ранку його стан стабілізувався, батьки подумали, що син видужав, але помилилися. Через кілька днів у Саші з'явився висип, почався свербіж і пожовкли зіниці. Дитину екстрено госпіталізували до лікарні, де він і помер.

Батькам Олександра досі не сказали точно, від чого помер їхній син. Вони хочуть знайти винних.

"У свідоцтві про смерть написали, що причина не встановлена, - розповідає батько померлого підлітка Андрій Костюк. - Спочатку були припущення, що у Саші гепатит, але цей діагноз не підтвердився. По аналізах в крові в 40 разів підвищився білірубін - перед операцією було 800 одиниць. Лікарі сказали, що вже при 300 людина впадає в кому, але син тримався.

За словами батька, при надходженні в лікарню колір шкіри хлопчика був світло-жовтим, а потім став жовто-зеленим. Його стан не поліпшувався, і лікарі вирішили провести операцію, щоб подивитися, що з внутрішніми органами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині чоловік напився рідини для чистки одягу і ледь не помер

"За результатами аналізів виявилося, що печінка має високу токсичну поразку, - говорить Андрій Костюк. - Лікарі сказали, що син ніби випив отруту. Увечері після операції йому стало краще, він навіть зашарівся. Ми вже сподівалися, що його вилікують. Але вночі відкрилася внутрішня кровотеча, а вранці Сашко помер. Різке погіршення стану дитини відбулося після вживання звичайної газованої "Тархун".

Батьки хлопчика написали заяву до Слідчого комітету. За фактом смерті підлітка вже розпочата дослідча перевірка.

"Найближчим часом буде вилучена медична документація з лікарень, в яких підліток проходив лікування, - повідомила помічник по взаємодії зі ЗМІ СКР по Красноярському краю Ольга Дегідь. - Якщо матеріалів для встановлення причини смерті підлітка виявиться достатньо, то ексгумацію робити не доведеться. Також при необхідності буде перевірений і магазин, який реалізував газований напій, і виробник цього "Тархуна".

Зараз ви читаєте новину «Російський школяр помер в муках, випивши пляшку "Тархуна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути