Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 08:17

Російський канал заборонять в Україні через Євробачення

Національна телекомпанія має намір звернутися до суду зі скаргою на російський телеканал - "Перший канал. Всесвітня мережа" і компанію "Торсат" за здійснення паралельної трансляції пісенного конкурсу "Євробачення 2007" на території України.

Про це заявив гендиректор НТКУ Віталій Докаленко після засідання Національної ради з телебачення і радіомовлення України в середу в Києві.

"Ми будемо звертатися до Європейської мовної спілки, до суду, ми будемо захищати свої інтереси всіма способами, що дозволені законодавством в Україні", - заявив він.

Він повідомив, що, можливо, у зверненні до ЄМС буде утримуватися прохання дискваліфікувати Росію на наступному конкурсі "Євробачення 2008" за порушення правил конкурсу - про заборону поширення будь-яких оціночних журналістських матеріалів перед конкурсом і під час його, що мало місце на даному каналі.

За його словами, документи для звернення до суду уже готуються і будуть подані найближчим часом.

За словами члена Нацради Тетяни Лебедєвої, за результатами рейтингу компанії JFK у результаті паралельної трансляції "Перший канал. Всесвітня мережа" відібрав в аудиторії НТКУ 10,5% аудиторії, що, безсумнівно, відобразилося на доходах каналу.

У зв"язку з цим Нацрада прийняла рішення, яким констатувала факт наявності ознак порушення прав НТКУ щодо трансляції конкурсу "Євробачення" і прийняла рішення звернутися до ЄМС, щоб одержати їхню оцінку даної ситуації.

У свою чергу гендиректор компанії "Торсат" Анатолій Сальник повідомив, що "Перший канал" звернувся до ЄМС і одержав письмовий дозвіл про проведення трансляції конкурсу "Євробачення" у своїй міжнародній версії каналу - "Перший канал. Всесвітня мережа".

У той же час Лебедєва не виключила, що якщо ЄМС підтвердить існування такого дозволу, то Нацрада може подати до суду і на нього за порушення ним своїх власних правил про надання ексклюзивних прав на трансляцію конкурсу своїм членам.

Перший заступник голови Нацради Ігор Курус заявив, що відповідно до українського законодавства відповідальність у даній ситуації може лягти на провайдерів програмних послуг, що транслює даний міжнародний канал по кабельному телебаченню, а не на сам канал.

Він також не виключив, що якщо буде доведена наявність порушень, Нацрада може прийняти рішення про заборону трансляції "Першого каналу. Всесвітня мережа" на території України в кабельних мережах, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Російський канал заборонять в Україні через Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути