Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 11:59

Російські спецслужби проникли у військову розвідку Польщі

Російські спецслужби проникли у військову розвідку Польщі
Міністерство закордонних справ Польщі відкликало свого посла в Австрії Марека Едрися. Це сталося у зв"язку з появою в пресі інформації про проникнення російських спецслужб в польську військову розвідку ВСІ.

– Він відкликаний до Варшави для консультацій, – повідомив офіційний представник МЗС Томаш Серапіч. – Це єдина інформація, яку я можу надати.

– Я не можу ані підтвердити, ані спростувати цього, – відповів дипломат на запитання про те, чи стало відкликання наслідком згадки імені посла в доповіді про ВСІ.

У цьому документі є інформація про глибоке проникнення російських спецслужб у військову розвідку Польщі, в ньому приводяться імена багатьох польських політиків і чиновників, які співробітничають з іноземними організаціями. Серед них як агент ВСІ згадувався і Марек Едрись, який займався, зокрема, забезпеченням певних осіб дипломатичними постами відповідно до побажань військової розвідки.

Відкликаний і посол Польщі в Кувейті Казімеж Романьській, також згадуваний в доповіді.

Публікація цього документа, інспірована урядом, викликала численні суперечки в країні. Зокрема, опозиційні сили відзначають бездоказовість тверджень, що містяться в ньому. Проте уряд вважає за необхідне чистку секретних служб країни, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби проникли у військову розвідку Польщі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути