Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2022 19:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти поранили британського журналіста

Російські окупанти поранили британського журналіста
Фото: facebook.com/irina.venediktova.31

Російські окупанти поранили британського журналіста каналу Fox News. Нині він у лікарні з осколковим переломом ніг, повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

"Осколковий перелом двох нижніх кінцівок – "русскомирный" діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. На даний момент він перебуває у реанімації під наглядом лікарів", – написала вона.

Венедіктова наголосила, бо буде акцентувати на воєнних злочинах, жертвами яких стали громадяни держав-партнерів. Вона розраховує на те, що лідери цивілізованого світу таким чином скоріше наважаться на прийняття рішення про закриття неба.

"Розумію, що статистика із українських жертв, з різних причин, не підштовхує до прийняття важливих військово-політичних рішень. З жахом уявляю, якою може бути реакція зовнішнього світу на війну в Україні через деякий час – на жаль, так влаштований світ. Висновок – захистити себе зможемо тільки ми самі", – заявила генпрокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін готовий влаштувати різанину і вдома" – що пише про нас світова преса

"Громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Цей чоловік не був на військовому об'єкті, у які, зі слів офіційних осіб РФ, вони постійно цілять. Не будучи на військовому об'єкті, він отримав серйозні поранення", – звернулася вона до країн-партнерів.

В Ірпені російські окупанти 13 березня розстріляли кореспондента Брента Рено. Він працював на американський журнал Time. Інший журналіст був поранений.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти поранили британського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути