вівторок, 30 січня 2007 10:50

Російська школярка виїхала за кордон, щоб не вивчати теорію Дарвіна (ФОТО)

 
У Росії триває перший антидарвінський судовий процес. Петербурзька школярка 16-річна Марія Шрайбер залишила школу і виїхала в Домініканську Республіку, щоб не вивчати теорію походження людини від мавпи Дарвіна, оскільки вона ображає її релігійні почуття.

Вона вважає, що все живе створене Богом.

Як повідомив її батько Кирило, Марія не захотіла отримувати атестат і забрала документи з 148-ої гуманітарної гімназії.

- Уже місяць Маша разом із старшим братом працює у будівельній фірмі в Домініканській Республіці і на практиці удосконалює іспанську мову, яку вивчала на батьківщині, - додав він.

Батько схвалює вибір дочки і продовжить захист її інтересів в суді.

Серйозною підтримкою своєї позиції Шрайбери вважають виступ на Різдвяних читаннях у Москві Патріарха Алексія Другого. Він зазначає, що, "якщо хтось хоче вважати, що він походить від мавпи - хай так вважає, але не нав"язує цих поглядів іншим".

Незвичайний позов, підтриманий представниками основних релігійних конфесій Росії, розглядається у федеральному суді Адміралтейського району північної столиці.

Суть претензій батька і дочки Шрайберів до міністерства освіти РФ і авторів підручника із загальній біології для старших класів - у незгоді з безальтернативним викладанням учення Дарвіна про походження людини.

- Взагалі-то Маша чудово знає цю теорію, а також її проблеми, - сказав батько Марії.

Про це, на його думку, свідчить реферат його дочки, в якому вона детально аналізує палеонтологічні, археологічні, логічні і інші заперечення проти еволюційних поглядів.

Заперечуючий походження людини від мавпи "антидарвінізм" набув широкого поширення в Європі і США. Його послідовники - креационісти - переконані, що світ і все живе створене Творцем. У деяких країнах судові процеси, подібні ініційованому в Санкт-Петербурзі, вже відкрили можливість підліткам вивчати креационізм разом з традиційною теорією еволюції, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Російська школярка виїхала за кордон, щоб не вивчати теорію Дарвіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути