неділя, 20 серпня 2023 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, як просуваються переговори про надання ЗСУ ракет ATACMS та Taurus

Резніков розповів, як просуваються переговори про надання ЗСУ ракет ATACMS та Taurus
Міноборони України зробило офіційний запит в уряд Німеччини з проханням надати далекобійні ракети Taurus, повідомив міністр Олексій Резніков. Фото: Українська правда

Міноборони України зробило офіційний запит в уряд Німеччини з проханням надати далекобійні ракети Taurus.

У відомстві послались на перший головний аргумент, що аналогічні засоби ураження, такі як Storm Shadow і SCALP, ЗСУ вже вдало використовують. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомив міністр оборони Олексій Резніков, який розповів, як просуваються переговори про надання ЗСУ далекобійних ракет.

"Ці ракети вдало використовуються і про це знають партнери. У нас є домовленість, що ми рапортуємо, і вони підтримують це застосування, тому що продовжують постачати нам ці спеціальні крилаті ракети класу "повітря-земля". По суті, Taurus є аналогом. Ми говоримо партнерам, що хочемо мати такі засоби ураження", – зазначив він.

Далекобійні ракети необхідні ЗСУ для того, щоб уражати логістичні ланцюжки, склади боєприпасів, амуніції, палива і, найголовніше, командні пункти росіян, пояснив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети Taurus та АTACMS і є актуальною дипломатією – Подоляк

За його словами, у липні 2022 року ЗСУ вражали ці ворожі об'єкти за допомогою HIMARS та М270.

"Через деякий час вони (росіяни – Gazeta.ua) відтягли їх за межі 100-120 км. Це ускладнило логістичне забезпечення підрозділів ворога, але унеможливило поразку нашими силами", – пояснив Резніков.

Тому, за його словами. ЗСУ знадобилася так звана "довга рука".

"Ми вивчили, що є у партнерів, і почали вести роботу від президента України, і продовжуючи членами уряду, стосовно отримання ATACMS, Taurus, Storm Shadow, SCALP. Ми отримали два позитивних рішення від британської та французької сторони. І зараз продовжуємо американський і німецький треки", – сказав міністр.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував постачання крилатих ракет Taurus Україні.

Шольц відкинув звинувачення у нерішучості щодо передачі ракет. Про це повідомило німецьке видання Tagesschau.

Заявив, що більшість громадян Німеччини вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так".

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, як просуваються переговори про надання ЗСУ ракет ATACMS та Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути