пʼятниця, 11 червня 2021 20:26

Розстріл військових під Житомиром: що вимагають рідні вбитих
3

Підозрюваний у розстрілі сімох військових та волонтерів на Житомирщині   крутить дулі прямо в суді
Фото: facebook.com/inna.vulchin
Анатолій Захаренко (на фото внизу праворуч) і його жертви за два роки до кривавих подій
Родичі розстріляних на Житомирщині військових і волонтерів приходять на суди з їхніми фотографіями   на футболках

Завершується судовий процес над 59-річним Анатолієм Захаренком із Новоселиці на Житомирщині, який розстріляв на ставку сімох військових і волонтерів.

Убивство називають наймасовішим за останні роки. Рідні загиблих вимагають для обвинуваченого найсуворішого покарання – довічного ув'язнення, каже дружина одного з них Інна Вульчин.

"Судовий процес дійсно фінішує. Уже допитали Анатолія Захаренка в суді, але це було без нас. Так сталося, що про це ключове засідання ми були повідомлені пізно. В цьому ми побачили упередженість. Далі суддя сказала готуватися до дебатів. Чи відбудуться вони 1 липня, на наступному засіданні – питання", - каже жінка, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл сімох військових під Житомиром: суд вийшов на фінальну стадію

У Анатолія Захаренка дуже часто змінюються версії події – від допиту до допиту, говорить. Спочатку у нього була версія про те, що на нього мало не з ножем нападали. Потім, коли у нього з'явився адвокат, прозвучала версія, що гості задумали його вбити, але перед вбивством пішли спати.

"Всі ці версії дивують. Якщо ж говорити про мотиви, чому було вбито семеро людей, то можу сказати так: Захаренко дуже запальна людина. Є інформація, що в 2015 році він погрожував сусідові рушницею", – каже Інна Вульчин.

Додала, що навіть через рік не вірить у те, що на березі ставка між чоловіками стався конфлікт. Цю версію не підтверджує ніхто, крім нього самого.

22 травня торік компанія киян, серед яких були АТОвці й волонтери, відпочивали на ставку. У них виник конфлікт із власником водойми. Той спочатку поїхав геть, а потім повернувся та з мисливської рушниці вчинив стрілянину. Вижити вдалося лише одному потерпілому - він утік. Стрілець сам викликав поліцію і здався. Матеріали слідчі передали до суду в жовтні торік.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл військових під Житомиром: що вимагають рідні вбитих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути