пʼятниця, 20 січня 2023 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін оточив себе пенсіонерами": розвідка розповіла про суперечки в оточенні президента РФ

"Путін оточив себе пенсіонерами": розвідка розповіла про суперечки в оточенні президента РФ
В оточенні російського диктатор Володимира Путіна продовжуються суперечки на тлі постійних успіхів Збройних сил України у війні. Фото: Getty Images

В оточенні російського диктатора Володимира Путіна продовжуються суперечки на тлі постійних успіхів Збройних сил України у війні.

І ці суперечки тільки посилюватимуться, незважаючи на зміни у військовому керівництві Росії. Про це в ефірі "Радіо НВ" заявив представник пресслужби ГУР Андрій Юсов.

"Чим більш успішні дії українських сил оборони, чим інтенсивніше звільняються наші території та чим більше гине росіян, тим більше посилюватимуться суперечності всередині цієї "банки з павуками", яку називають вежами Кремля чи кремлівською верхівкою", – пояснив Юсов.

Юсов нагадав, що Путін вже посунув з публічних позицій главу Чечні Рамзана Кадирова, власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та головнокомандувача Повітряно-космічними силами РФ Сергія Суровікіна.

На їх місця повертаються начальник Генштабу армії РФ Валерій Герасимов та міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі зароджується протистояння між Путіним та Пригожиним – Грозєв

"Але зрештою навіть ці зміни, сам факт цих чергових змін послаблює російську армію, тому що коли ми говоримо про Герасимова, ми говоримо про людину позаминулого покоління, людину вже у глибокому віці, яка вочевидь не може говорити про якісь інноваційні та сучасні підходи", – зауважив представник розвідки.

За його словами, Путін всюди оточує себе такими пенсіонерами, які дивляться в минуле, а не в майбутнє.

Юсов наголосив, що суперечності в оточенні російського диктатора будуть продовжуватися, оскільки Герасимов не зможе показати хоч якийсь результат для РФ.

"Суровікін і Пригожин – це, звичайно, злочинці, але злочинці, які колосальними втратами та ресурсами бодай якісь результати приносили. Поки що найбільші результати того ж Герасимова – це більше у теоретичній площині книжки або провальний початок так званої "СВО" проти України", – додав Юсов.

Глава Чечні Рамзан Кадиров має запасний план на випадок розділу Росії.

Він може потрапити у значно безпечнішу залежність васального типу від близькосхідних спонсорів, повідомив голова спільноти розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв.

На відміну від власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, Кадиров значно більше виступає інструментом у руках президента Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Путін оточив себе пенсіонерами": розвідка розповіла про суперечки в оточенні президента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути