Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2022 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін налаштовується на тривалу війну ‒ представник парламенту Франції

Путін налаштовується на тривалу війну ‒ представник парламенту Франції
Голова комітету французького парламенту з питань національної оборони та збройних сил Том Гассільюд вважає, що Росія готується до тривалої війни проти України. Фото: tsn.ua

Росія має намір продовжувати свою воєнну агресію проти України.

Після провалу так званої "спецоперації" президент Володимир Путін налаштовує країну на довготривалу війну. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів голова комітету французького парламенту з питань національної оборони та збройних сил Том Гассільюд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сподівається перемогти в Україні завдяки трьом складовим – Подоляк

"Путін мобілізував військові резерви, адаптував російський ОПК і шукав збільшення підтримки від своїх союзників, які залишилися, зокрема Ірану та Білорусі. Він також розраховує на виснаження українців і "втому від війни" західних країн. Але не тому, що він "вирішив" продовжувати війну, бо він може це робити протягом тривалого часу. Бо його засоби будуть обмежені, його армія виснажена і відступає, санкції та згуртованість західних країн послаблюють його", ‒ сказав Гассільюд.

За його словами, не на користь Путіна складається і громадська думка в РФ.

Заяви Володимира Путіна свідчать про те, що Кремль змирився з колосальними втратами своєї армії в Україні й прагнутиме виграти цю війну. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни. Зокрема, вони проаналізували засідання колегії міністерства оборони Росії, на якому були присутні Путін і керівник відомства Сергій Шойгу.

Росією рухає лише бажання домінування у регіоні та поставити український народ на коліна. 2014 року про членство України в НАТО не йшлося, тоді обговорювалися лише якісь моделі щодо можливої угоди колективної безпеки, учасником якої могла б стати наша держава. Тому це не може бути причиною повномасштабної війни, розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Путін налаштовується на тривалу війну ‒ представник парламенту Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути