Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

З втратами змирився: у США розкрили подальші плани Путіна в Україні

З втратами змирився: у США розкрили подальші плани Путіна в Україні
Президент Росії Володимир Путін має намір воювати далі проти України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Заяви президента Росії Володимира Путіна свідчать про те, що Кремль змирився з колосальними втратами своєї армії в Україні й прагнутиме виграти цю війну.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), про що йдеться у їхньому новому звіті.

Зокрема, вони проаналізували засідання колегії міністерства оборони Росії, на якому були присутні Путін і керівник відомства Сергій Шойгу.

Аналітики припускають, що Кремль і надалі намагатиметься досягти максималістських цілей в Україні. Таким чином Москва очікує, що російське суспільство не критикуватиме владу за великі бойові втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін видав чергову агресивну заяву після Мінська

"Шойгу (на засіданні. – Gazeta.ua) спробував виправдати громадські витрати мобілізації, визнавши, що призов в армію був "серйозним випробуванням" для російського суспільства, необхідним для захисту нещодавно окупованих територій в Україні. Путін, імовірно, вважає, що якщо він зменшить максималістський набір цілей або визначить менші короткострокові завдання, це спровокує широке невдоволення загальної російської громадськості і ультранаціоналістичної спільноти прихильників війни", — йдеться у звіті.

Аналітики зазначили, на засіданні колегії Путін і Шойгу продовжили інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб змусити Захід підштовхнути Київ до проведення переговорів.

21 грудня міністр оборони Росії Сергій Шойгу публічно представив серію змін російської оборонної політики. Він висунув ідею збільшити чисельність ЗС РФ до 1,5 млн військовослужбовців, зокрема 695 тис. контрактників, поступове збільшення призовного віку на військову службу від 18 до 21 року та підвищення граничного віку призовників від 27 до 30 років.

Проте Шойгу не уточнив терміни втілення цих планів. ISW вважає дуже малоймовірним, що Кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, які стосуються війни Росії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «З втратами змирився: у США розкрили подальші плани Путіна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути