Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу хоче збільшити російську армію та заснувати нові підрозділи

Шойгу хоче збільшити російську армію та заснувати нові підрозділи
Кількість армії РФ можуть довести до 1,5 млн осіб. Фото: eastnews.ua

Чисельність російських збройних сил хочуть збільшити ще на 350 тисяч осіб.

Кількість військовослужбовців хочуть довести до 1,5 млн осіб, сказав міністр оборони Росії Сергій Шойгу на колегії Міноборони РФ.

"Для гарантованого вирішення завдань щодо забезпечення військової безпеки РФ необхідно довести чисельність Збройних сил до 1,5 млн військовослужбовців. У тому числі військовослужбовців за контрактом - 695 тисяч осіб", – сказав він.

Додав, що потрібно переформувати мотострілецькі дивізії у сім мотострілецьких бригад у Західному, Центральному, Східному округах та на Північному флоті. У Повітряно-десантних військах можуть додатково сформувати дві десантно-штурмові дивізії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ вирахували, де сидів Путін з Суровікіним

Шойгу для кожної загальновійськової танкової армії пропонує утримувати змішано-авіаційну дивізію та бригаду армійської авіації чисельністю 80-100 бойових вертольотів.

Може додатково сформувати три управління авіаційних дивізій, вісім бомбардувальних авіаційних полків, один винищувальний авіаційний полк і шість бригад армійської авіації.

Для артилерійського резерву на стратегічних резервах пропонує сформувати п'ять артилерійських дивізій військових округів та артилерійські бригади великої потужності.

Шойгу хоче у берегових військах ВМС на базі наявних бригад морської піхоти сформувати п'ять дивізій морської піхоти.

21 вересня російське міноборони вперше за багато часу озвучило свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

За даними українського Генштабу на ранок 20 грудня, армія РФ втратила у повномасштабній війни проти України 99 230 солдатів вбитими та тисячі одиниць техніки.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу хоче збільшити російську армію та заснувати нові підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути