Ексклюзиви
понеділок, 01 травня 2023 15:02

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін має сісти": Резніков прогнозує розпад Росії

"Путін має сісти": Резніков прогнозує розпад Росії
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, коли розпадеться Росія. Фото: pravda.com.ua

Вирок міжнародного трибуналу російському диктатору Володимиру Путіну та іншим керівникам РФ стане сигналом для росіян утриматися від спроби нового нападу й реваншу.

Після цього Росія розпадеться сама, прогнозує міністр оборони України Олексій Резніков. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

За його словами, зараз відбувається "еволюція в головах лідерів країн". Вони уже вірять у те, що можлива перемога України. Переважна більшість має на увазі під цим вихід до кордонів 1991 року.

"Навіть якщо вони думають про якісь чергові рівні ескалації, червоні лінії, цього звучить усе менше і менше. І вони всі вже кажуть: "Перемовини? Окей, ми підтримуємо Україну. Коли вона буде готова і на умовах. Вже зовсім інакше звучить ця теза. Всі розуміють, що рано чи пізно війна буде завершена і треба буде щось обговорювати", – сказав Резніков.

На останній зустрічі у форматі "Рамштайн" уже йшлося про так званий "Нюрнберг-2" – міжнародний військовий трибунал над керівниками Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков пояснив, чого Україні поки не передають літаки

"Коли партнери мене питають, як я бачу перемогу, я їм завжди кажу: перше – це звільнення наших територій до стану 1991 року, тут без сумнівів. Як юрист я вірю свято в те, що закладення архітектури безпеки і гарантій, що на Україну росіяни не нападуть із метою реваншу в майбутньому, буде не тільки союз в якості НАТО або двосторонні домовленості з партнерами", ‒ зазначив міністр.

За його словами, запорукою безпеки будуть також потужна армія та вирок для військових злочинців Кремля.

"Путін і його оточення мають сісти. Навіть якщо він вже буде заочно засуджений. Має бути вирок. Це буде головним сигналом для їхніх нащадків, що забудьте про реванш. Хочете бути нормальними людьми, жити в цивілізованому світі, їздити відпочивати, вчитися, займатися бізнесом – змінюйтеся, принципово змінюйтеся, з точки зору режиму", ‒ додав Резніков.

Він також нагадав, що РФ – "це примусове утворення" і "вони самі розваляться на національні незалежні суб'єкти".

"Звісно, це турбує наших західних партнерів. Трошки вони переживають. Так простіше, коли один все тримає – вони думають, що з ним простіше домовлятися. Повторюю: еволюція відбулася і вона триває. І це минеться, і будуть сприймати окремими суб'єктами. Те, що вони називають "суб'єкти Федерації" – вони стануть реальними суб'єктами. Тобто парад суверенітетів на території Російської Федерації нас всіх чекає. Ми це точно побачимо", ‒ наголосив український міністр.

Війна в Україні завершиться лише у разі розпаду Російської Федерації. Мирне врегулювання можливе виключно, якщо країна-агресорка розпадеться на дрібніші та менш могутні держави, заявив головнокомандувач Силами оборони Естонії, генерал Мартін Херем.

У Російській Федерації розпочнеться процес фрагментації. Він почнеться з Кавказу, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Путін має сісти": Резніков прогнозує розпад Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути