вівторок, 10 грудня 2013 14:07

Спецтема: Євромайдан-2013

Проти "свободівців" відкрили "кримінал" за напад на прокурора

Проти "свободівців" відкрили "кримінал" за напад на прокурора
За фактом нападу на прокурора в Апеляційному суді відкрито кримінальне провадження. Фото: lugradar.net

За фактом нападу на процесуального керівника-прокурора в приміщенні Апеляційного суду Києва у вівторок Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження.

Про це розповіла на брифінгу прес-секретар прокурора Києва Яна Соболевська.

"За фактом нападу на прокурора в приміщенні Апеляційного суду Києва відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 КК україни (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів при виконанні службових обов'язків)", - сказала вона.

За її словами, група народних депутатів фракції "Свобода", які були присутні на судовому засіданні, напала на прокурора.

"Вони вели себе неадекватно, агресивно", - сказала Соболевська.

Вона підкреслила, що кримінальне провадження "фактове", а другий процесуальний прокурор, який повинен був брати участь в інших судових засіданнях, розглядаються апеляційним судом (щодо подій на вул.банковій 1 грудня), не зміг потрапити на судовий процес через це зіткнення.

Нагадаємо, 10 грудня Апеляційний суд Києва має розглянути апеляцію на рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці двом учасникам акцій у Києві під Кабміном 24 листопада. Засідання суду було перенесено на 13 грудня.

За словами Соболевської, в приміщенні Апеляційного суду народні депутати побили прокурора, співробітники судової міліції "Грифон" відтіснили нападників. Вона повідомила, що прокурор зараз знаходиться в одному з приміщень суду і не може брати участь у процесі, оскільки "його заблокували депутати".

Зараз ви читаєте новину «Проти "свободівців" відкрили "кримінал" за напад на прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути