вівторок, 10 грудня 2013 12:43

Історики збирають приватні історії євромайдану

Історики збирають приватні історії євромайдану
Фото: Тарас Подолян

Львівський Центр міської історії Центрально-Східної Європи започаткувала проект "Голоси супротиву та надії". Будуть записувати інтерв'ю учасників євромайдану про їхні ставлення, мотивації, очікування та оцінки подій.

"Історія твориться тут і відбувається зараз. Кожен є її співавтором. Важливість моменту, динаміка розвитку і зміни, надія та погляд у майбутнє – це те, що ми прагнемо задокументувати для подальшого осмислення в академічному та громадському середовищах", - пояснюють організатори проекту.

У першій половині грудня Центр проводитиме інтерв'ю із учасниками та лідерами протестних акцій у Києві, Львові та Харкові.

Також збиратимуть медіа-історії для проекту "Історія, що твориться сьогодні".

Частиною протестів та євромайданів є поширення інформації через нові медіа, соціальні платформи. Хоча для багатьох джерелом інформації залишається традиційно телебачення, уже важко уявити розвиток подій без он-лайн hromadske.tv та відео, знятого активістами. Аматорське відео та матеріали з інтернету потрапляють у традиційні медіа.

Організатори просять надсилати відеозаписи та фото із зазначенням авторства та деталей зйомки. Щоб поділитися матеріалами або своєю історією участі у євромайданах, треба зконтактувати через е-мейл [email protected] або за телефоном +3(8)032 275 17 34.

Зараз ви читаєте новину «Історики збирають приватні історії євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути