Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2023 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Про що Путін говоритиме у посланні 21 лютого ‒ західні аналітики зробили прогноз

Про що Путін говоритиме у посланні 21 лютого ‒ західні аналітики зробили прогноз
Російський диктатор Володимир Путін 21 лютого звернеться до Федеральних зборів РФ. Фото: apnews.com

У запланованому зверненні до Федеральних зборів Росії 21 лютого диктатор Володимир Путін навряд чи оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні.

Не йтиметься також про великі нові мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику. Про це йдеться у новому зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Послання президента РФ до Федеральних зборів, Держдуми та Ради Федерації Росії – це щорічна промова, передбачена російською конституцією. Торік Путін кілька разів відкладав своє щорічне послання.

"Ймовірно, сподіваючись зрештою використати цю промову, щоб відсвяткувати масштабні перемоги Росії в Україні. Але не зміг цього зробити через відсутність таких перемог і на тлі загостреної критики керівництва Кремля", ‒ зазначають в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи змінив Путін плани щодо України: Резніков відповів

Аналітики також звертають увагу на те, що останні звернення Путіна з нагоди символічних ювілеїв і дат не були "вражаючими". Ймовірно, він запланував свою промову на першу річницю визнання Росією так званих ДНР і ЛНР.

"Путін, ймовірно, переупакує російські заходи щодо інтеграції окупованих територій до Російської Федерації як нове досягнення", – йдеться у повідомленні ISW.

Російські військові невдачі в Україні продовжують позбавляти Путіна можливості представити військовий успіх російській громадськості. Можливо, Путін очікує, що до його звернення російські сили забезпечать хоча б тактичний успіх у районі Бахмута. Хоча російські війська зазнають там значних втрат.

"Путін міг би оголосити про початок наступної хвилі мобілізації. Хоча більшість індикаторів і оцінок свідчать про те, що він не зробить цього зараз", ‒ наголошують аналітики.

За даними ISW, російські військові вже залучили значну кількість своїх наявних формувань до посилених наступальних операцій в Україні. А відсутність значних незадіяних резервів, ймовірно, завадить Путіну оголосити про початок абсолютно нової широкомасштабної наступальної операції.

"Путін, швидше за все, продовжить виступати з незначними публічними зверненнями. Оскільки відсутність військового успіху Росії в Україні позбавляє його можливості переконливо обіцяти будь-яку значущу перемогу", – наголошують в ISW.

Країна-агресорка Росія хоче знизити темпи постачання озброєння Україні. Це робиться задля того, щоб накопичити власні сили та знищити ще більше населених пунктів. Про це розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Російські окупанти зараз мають найбільші втрати від початку повномасштабного вторгнення. Але пріоритетом для ворога залишається вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Про що Путін говоритиме у посланні 21 лютого ‒ західні аналітики зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути