Ексклюзиви
вівторок, 05 вересня 2023 12:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикрили одразу п'ять нових схем ухилення від призову
7

Викрили одразу п’ять нових схем ухилення від призову
Фото: СБУ
Викрили одразу п’ять нових схем ухилення від призову
Викрили одразу п’ять нових схем ухилення від призову
Викрили одразу п’ять нових схем ухилення від призову
Викрили одразу п’ять нових схем ухилення від призову

Служба безпеки викрила ще п'ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.

Серед затриманих – військкоматівець, який "продавав" студентські квитки, повідомила 5 вересня пресслужба СБУ.

"СБУ ліквідувала нові схеми ухилення від призову. На Тернопільщині затримали посадовця районного військкомату, який пропонував ухилянтам "відкосити" від мобілізації через вступ до одного з місцевих вищих закладів освіти. Для реалізації оборудки фігурант обіцяв своїм клієнтам "підключити" власні зв'язки у навчальних закладах. Вартість такої "послуги" він оцінював від 2 тис. американських доларів з одного військовозобов'язаного", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коригувальниця знімала стратегічні об'єкти під виглядом селфі

В Івано-Франківській області викрили двох мешканців регіону, які за гроші перевозили ухилянтів до ЄС на квадроциклах через так звану "зеленку" Карпатських лісів.

На Рівненщині заблокували корупційну схему виїзду потенційних призовників за межі нашої держави як менеджерів одного з українських агрохолдингів. Формальним приводом зарубіжних "відряджень" було вирішення питань із іноземними бізнес-партнерами про постачання зернової продукції за кордон.

У Закарпатській області затримали двох мешканців Ужгородського району, які за грошову винагороду "підказували" ухилянтам лісові стежки для прихованого перетину кордону.

"У Миколаєві повідомили про підозру місцевому жителю, який намагався підкупити старшого офіцера військкомату, щоб уникнути мобілізації. Український військовий одразу доповів своєму керівництву про отриману пропозицію, що дозволило задокументувати злочинні дії фігуранта і затримати його", – звітує відомство.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми.

Польща видворила низку громадян України, які переправляли до Європи нелегальних мігрантів. Варшава вже передає Києву деяких громадян, які сприяли незаконному вивезенню українських чоловіків за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Прикрили одразу п'ять нових схем ухилення від призову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути