Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 16:16

Прихильник терористичної організації побив імама у Криму

Прихильник терористичної організації побив імама у Криму
У імама Сулейманова – закрита черепно-мозкова травма. Фото ДУМК

10 листопада у селищі міського типу Кіровське у Криму побили місцевого імама Ісляма Сулейманова. Напад скоїв прихильник радикальної ісламістської групи "Хізб ут-Тахрір" Рефат Мамбетов.

"У суботу діти зібралися на навчання в мечеті, – розказує прес-секретар Духовного управління мусульман Криму Айдер Аджимамбетов. – Під час вільного часу грали у футбол. Син Рефата ударив хлопчика. Імам зробив йому зауваження, той поскаржився батькові. Батько прийшов до імама, ударив спочатку кулаком в обличчя, потім почав бити ногами".

У імама Сулейманова – закрита черепно-мозкова травма, зламане перенісся, забій м'яких тканин голови. Лікарі діагностують ушкодження, як середнього ступеня важкості. Зараз він знаходиться у лікарні, написав заяву до міліції. Мамбетов нині перебуває удома.

"Ми виїздили на місце події, – каже Аджимамбетов. – Мешканці Кіровського кажуть, що у Рефата часто були суперечки з імамом. Останні декілька років. Рефат прихильник радикальної ісламістської групи. Намагався нав'язати свою ідеологію. Через це сварився з імамом, погрожував. Конфлікт між дітьми він використав, аби накинутися на імама".

Про імама Сулейманова у Кіровському відгукуються добре. На посаді духовного наставника він працює вже 11 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстремістів спочатку культурно попереджатимуть, а потім саджатимуть

"Ескалація насилля з боку ісламісттів буде тільки збільшуватися, – Каже координатор Українського державного руху проти нелегальної міграції Ярослав Дунаєв. – В суспільній свідомості провина буде покладатися на всіх мусульман, формуватиметься негативний імідж. А це нікому не потрібно".

За словами координатора руху, Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі - (з арабського – Ісламська партія визволення) – організація, заснована 1953 року в Східному Єрусалимі суддею місцевого шаріатського апеляційного суду Такіуддіном ан-Набхані. Ціль організації – відновлення справедливого ісламського способу життя та ісламської держави (халіфату), втілення в ній ісламської системи. У країнах Середньої Азії, в Германії, Росії ця організація вважається терористичною та офіційно заборонена. В Україні вона діє напівлегально.

"Хізб ут-Тахрір веде активну діяльність у нашій країні, на що неодноразово вказували у Духовному управлінні мусульман Криму. – Повідомив Ярослав Дунаєв. – У розмові зі мною представник СБУ виправдався тим, що так простіше контролювати ісламістів, не забороняючи їх, а лише відслідковуючи кримінальні діяння. Очевидно, що така тактика призведе до зростання кількості екстремістів, а потім і до неминучої розв'язки. Схоже, ми доживаємо останнє мирне десятиріччя".

Зараз ви читаєте новину «Прихильник терористичної організації побив імама у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути