неділя, 17 вересня 2017 14:28

Мер Одеси пообіцяв гроші сім'ям загиблих у пожежі дітей

Мер Одеси пообіцяв гроші сім'ям загиблих у пожежі дітей
Згарище у таборі "Вікторія". Фото "Думська"

Родини загиблих у пожежі у дитячому таборі "Вікторія" отримають по 200 тис. грн компенсації від міської влади.

Похорон дітей організують за рахунок міста. Про це під час зустрічі з батьками загиблих повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Компенсації у 100 тис. грн також отримають родини постраждалих. Всім, хто перебував у таборі на момент трагедії, виплатять по 20 тис. грн, повідомляє "usionline".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Халатність керівництва вражає: перевірили табір, де згоріли діти

Зазначається, що мер вважає головною причиною трагедії – людський чинник. А звинувачення у порушеннях норм будівництва табору вважає передчасними. Водночас акцію під мерією, яка відбувалась напередодні, називає "політичним піаром".

У ніч проти 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. Із вікон палаючої будівлі вистрибнули троє дітей. Три дівчинки загинули. Під час виникнення спалаху в будівлі не спрацювала протипожежна сигналізація, а в гідранті на території дитячого табору не виявилося води.

Директор закладу Петро Саркісян потрапив із серцевим нападом до лікарні. Заступник очільника облправління Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Вовк заявив, що "сучасна протипожежна система спортивно-оздоровчого комплексу вартістю 11 мільйонів гривень була відключена ще 23 червня. На дирекцію закладу, який очолює Петро Саркісян, було накладено штрафні санкції і зобов'язано невідкладно усунути порушення. Однак припис не виконали".

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси пообіцяв гроші сім'ям загиблих у пожежі дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути