пʼятниця, 26 серпня 2011 16:59

Потужний вибух зруйнував будівлю ООН в Нігерії
9

Фото: Фото: Reuters

Сильний вибух прогримів у п'ятницю в будівлі ООН в столиці Нігерії Абуджі. Щонайменше 10 людей загинули, повідомив представник органів охорони здоров'я. Але, за даними аташе російського посольства Станіслава Алексаєва, в результаті розбору завалів знайдено вже 12 загиблих. Він також повідомив, що ніхто з російських співробітників місії не постраждав.

Район навколо будівлі в даний час патрулює поліцейський гелікоптер. Над самою будівлею утворилася хмара диму.

"Ми відправили наших поліцейських і саперний підрозділ", - сказав представник поліції, який підтвердив, що в будівлі вибухнула бомба.

Представниця ООН Алессандра Велуччі з посиланням на колегу в інформаційному центрі ООН у Лагосі (колишній столиці Нігерії) також сказала, що вибухнула саме бомба.

Вибух пролунав після того, як у будівлі врізався автомобіль, стверджують свідки.

"Ми побачили вибух, епіцентр якого був у будинку. Всі, хто знаходився на підвальному поверсі, загинули. Їхні тіла розкидані всюди. Я бачила людей п'ять", - сказав Осілайє Майкл, співробітник апарату ООН, що працює в будівлі.

Інший свідок заявив, що загиблих вивозили з будівлі машинами швидкої допомоги.

Останнім часом Нігерію стрясають вибухи бомб, відповідальність за які бере на себе радикальна ісламістська організація "Боко Харам". Її назва в перекладі з мови хауса означає "західне об'єднання - гріховне". Вибухи бомб і перестрілки реєструються в країні майже щодня. Найчастіше об'єктами нападу ісламістів стають поліцейські, як правило на північному сході цієї самої багатонаселеної африканської країни.

Наприклад, в одному з міст у четвер ісламісти кинули бомбу в поліцейську ділянку, а також пограбували ряд банків. В результаті загинули 12 людей, включаючи поліцейських і одного солдата.

За словами джерела в спецслужбах, даний терористичний акт, досить імовірно, став справою рук або групи "Боко Харам", або AQIM - організації "Аль-Каїда в ісламському Магрибі".

Зараз ви читаєте новину «Потужний вибух зруйнував будівлю ООН в Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути