субота, 20 серпня 2011 18:01

Спецтема: Бійня у Норвегії

Родичі жертв Брейвіка вшанували пам'ять загиблих

Родичі жертв Брейвіка вшанували пам'ять загиблих

Родичі убитих Андерсом Брейвіком на острові Утойя недалеко від Осло відвідали в п'ятницю місце теракту і вшанували пам'ять загиблих, пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine з посиланням на владу Норвегії.

Сім'ї загиблих прибули на острів близько 13.00 за місцевим часом на одному поромі і одному військовому кораблі. З 69 сімей острів відвідали близько 50. На острові чергували представники медичних служб, Червоного Хреста, а також поліцейські, які показували родичам, де були знайдені тіла їхніх близьких.

"Я думаю, що це відвідування (острова-ред.) багато що означає (для родичів загиблих-ред.). Вони можуть побачити, де їх близькі провели останні дні свого життя, і де знайшли їхні тіла", - заявила міністр охорони здоров'я Норвегії Анна-Грете Стрьом-Еріксен.

На її думку, даний захід має допомогти сім'ям легше пережити важку втрату.

У п'ятницю норвезький суд продовжив на чотири тижні термін ізоляції Брейвіка, протягом якого йому заборонено будь-які контакти, у тому числі з іншими ув'язненими і членами сім'ї, а також листування.

Нагадаємо, подвійний теракт стався у Норвегії 22 липня, його жертвами стали 77 чоловік. Спочатку прогримів вибух біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, в результаті чого загинули вісім людей. Через кілька годин злочинець влаштував стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя недалеко від столиці Норвегії, її жертвами стали 69 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Родичі жертв Брейвіка вшанували пам'ять загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути