вівторок, 09 серпня 2011 18:33

Спецтема: Бійня у Норвегії

Перед терактом Брейвік приймав незаконні наркотики - прокурор

Перед терактом Брейвік приймав незаконні наркотики - прокурор

В аналізах крові терориста Андерса Берінга Брейвіка, які були взяті відразу ж після його арешту 22 липня, виявлені сліди наркотиків, повідомив AFP норвезький прокурор Пааль-Фредрік Крабі.

"Брейвік безпосередньо перед атакою приймав незаконні наркотики. Я не маю наміру обговорювати вид наркотиків, але я підтверджую факт їх прийому", - зазначив Крабі.

За словами адвоката Гейра Ліпперстада, "результати є неповними, але Брейвік вже підтвердив, що перед терактом прийняв "коктейль з ліків".

У своєму маніфесті, Брейвік закликав "триматися подалі" від наркотиків, але зізнавався, що приймає стероїди, щоб "підтримувати себе у формі". Проте поліцейські експерти виявили, що анаболічні стероїди для нарощування м'язової маси містять велику кількість тестостерону, який робить людей більш агресивними, пише Aftenposten.

Раніше Ліпперстад заявив, що його клієнт вжив "якісь наркотики", перш ніж зробити задумані злочини, "щоб зберегти силу духу і довше не спати".

На даний момент Брейвік знаходиться в одиночній камері в'язниці строгого режиму "Іла". Він попросив зустрічі з тюремним священиком. Слідство побоюється, що 32-річний чоловік може покінчити життя самогубством. У зв'язку з цим за ним ведеться постійне спостереження.

9 серпня стало відомо, що група психіатрів, проаналізувавши історію норвезького терориста, змалювала його психологічний портрет: він типовий нарцис з садистськими нахилами.

У Норвегії 22 липня пролунав вибух біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, а через кілька годин чоловік у поліцейській формі відкрив стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя недалеко від столиці. В результаті подвійного теракту загинули 77 осіб.

Влада затримали підозрюваного у стрільбі 32-річного етнічного норвежця Брейвіка. Йому пред'явлені звинувачення за статтею 147 кримінального кодексу Норвегії (тероризм і терористична діяльність), що передбачає до 21 року позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Перед терактом Брейвік приймав незаконні наркотики - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути