пʼятниця, 05 жовтня 2012 09:45

Потік бруду накрив китайську школу, вбивши 18 дітей

На південному заході Китаю 18 школярів загинули, опинившись під завалами школи, зруйнованої в результаті сходу обвалу, пише агентство "Сіньхуа".

Селевий потік зійшов у районі села Чженьхе повіту Ілян міського округу Чжаотун провінції Юньнань в четвер близько 8.10 ранку. Більше 10 тисяч кубометрів каміння і бруду повністю зруйнували будинок Тяньтоуської початкової школи в селі Чженьхе. В результаті сходу селю на місці навчального закладу утворилося грязьове озеро глибиною сім метрів. При цьому повідомлялося, що під завалами могли знаходитися близько 18 дітей, що навчалися в школі, уточнює РІА "Новости".

За даними рятувальників, до теперішнього часу вдалося знайти тіла всіх вісімнадцяти малюків - загиблі школярі навчалися в третьому і п'ятому класах. Як уточнюється, діти були переведені в школу Чженьхе деякий час назад з сусіднього населеного пункту після того, як їх колишня школа отримала серйозні пошкодження в результаті землетрусу, що забрав на початку вересня життя 81 людини.

При цьому саме через землетрус діти і знаходилися в класах, незважаючи на те, що в ці дні по всій країні в школах оголошені осінні канікули з нагоди річниці утворення КНР - діти повинні були надолужити пропущене через стихійне лихо.

Крім школи, постраждав розташований поруч житловий сільський будинок, трьом його жителям вдалося врятуватися, однак доля ще одного досі невідома - він вважається зниклим безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Потік бруду накрив китайську школу, вбивши 18 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути