Ексклюзиви
неділя, 15 липня 2012 17:28

Жертвами повені та зсувів у Японії вже стали 24 людини
5

Фото: Фото: Reuters

Двадцять чотири людини загинули в результаті сильних дощів, які цього тижня обрушилися на південь Японії і викликали численні повені та зсуви. Ще вісім осіб вважаються зниклими безвісти. Про це сьогодні повідомляють японські ЗМІ.

Більше 260 тис жителів південного острова Кюсю отримали вказівку евакуюватися. Ще 140 тис людей була спрямована рекомендація покинути свої будинки в разі небезпеки. Тимчасова евакуація оголошена на всій території міста Янагава в префектурі Фукуока, населення якого становить близько 70 тис чоловік.

Річки, що вийшли з берегів, затопили сотні будинків в префектурах Фукуока, Кумамото, Сага і Оіта. У ряді районів люди вже були змушені покинути свої будинки і переміститися в тимчасові укриття, розташовані в спортивних залах, школах і громадських будівлях. При резиденції прем'єр-міністра Японії працює спеціальний штаб по збору інформації про стихійне лихо.

Повені та зсуви привели до заторів на ключових автомагістралях на всій території острова Кюсю. Призупинив свою роботу і залізничний транспорт. До ліквідації наслідків удару стихії залучено військовослужбовців японських сил самооборони.

Дощі на Кюсю носять безпрецедентний характер. Національне метеорологічне управління вже визнало їх рекордними для цієї місцевості. У деяких районах острова з середи випало більше 810 мм опадів. За прогнозами синоптиків, зливи на півдні Японії продовжаться в найближчі дні і охоплять частину основного японського острова Хонсю. Зокрема, в префектурі Кіото очікується до 90 мм опадів за годину.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами повені та зсувів у Японії вже стали 24 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути