Ексклюзиви
неділя, 05 квітня 2020 17:35

Попередили про небезпеку на дорогах

Попередили про небезпеку на дорогах
На Чернігівщині з початку квітня на автошляхах загинуло двоє лосів pixabay.com

На Чернігівщині з початку квітня на автошляхах загинуло двоє лосів. Про це повідомили в Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Вантажівка збила молоду лосиху поблизу мосту через Десну на об'їзній автотрасі між Шестовицею і ягідним (поблизу Чернігова). Тварина намагалася втекти, але пробігши метрів двісті, померла. Минулого тижня на трасі Київ-Гомель біля повороту на Олешні-вночі загинув трирічний лось, а водій зник з місця дорожньо-транспортної пригоди.

"Поява лосів на автошляхах пояснюється тим, що навесні відбуваються міграційні процеси у тварин, зокрема, під час" сезону тиші", коли у більшості з'являється нове потомство. Самки лосів в даний час мають агресивний характер. Вони відганяють від себе дитинчат, яким вже виповнився рік, адже скоро з'явиться молоде потомство", - каже мисливствознавець Чернігівського лісгоспу Андрій Косенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові заборони під час карантину: можуть обмежити рух приватних автомобілів

Фахівці обласного управління лісового та мисливського господарства вказують, що зараз на дорогах Чернігівщини все рідше і рідше встановлюють знаки "обережно, тварини!". Дорожники пояснюють це низькою щільністю диких тварин. Мовляв, в таких знаках немає необхідності.

"Назріла гостра проблема охорони тварин на шляхах. Можливо, на деяких ділянках доріг доцільно встановлювати знаки обмеження швидкості в певний період року або час доби. Наприклад, на час гону лося, козулі або просто в нічну пору. Водіям слід бути уважнішими на дорогах, не перевищувати швидкість. Особливо вночі на неосвітлених трасах, уздовж яких росте ліс. Тому що та ж козуля, засліплена світлом фар, не втікатиме, а різко зупиниться посеред дороги і буде "стояти до останнього", – зазначає головний спеціаліст відділу мисливського господарства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Бабич.

Лось занесений до Червоної книги України. Штраф за його вбивство становить 130 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Попередили про небезпеку на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути